Otthon

2016.12.02. 15:25

Trend a fán: így dekorálunk idén

Idén karácsonykor mellőzhetjük a csillogást, és visszarepülhetünk az időben.

Nógrádi Dóra

Legalábbis az idei dekorációs divat arról is szól, hogy lehet otthonunk puritánan dekorált, játékos, vagy a hagyományos ünnepi színek nélkül is bájos. Lássuk tehát, hogy idén mi a legfrissebb divat a karácsonyi dekoráció terén.

Évek óta tartja magát a fehér szín a lakberendezésben és a karácsonyi dekorációban. Kitartását annak köszönheti, hogy szinte mindenhez passzol, egyszerű és tiszta hatást kelt, és most a havat is megidézhetjük vele. Lehet fehér az összes karácsonyfadísz, sőt maga a műfenyő is, vagy alapszínként felhasználva kombinálhatjuk egy másik kedvenc ünnepi árnyalatunkkal is.

Évek óta tartja magát a fehér szín a lakberendezésben, így idén karácsonykor is bátran éljünk vele dekoráláskor Fotó: Shutterstock

ZÖLD - A LEGÚJABB BEFUTÓ

Azt rebesgetik, hogy 2017-ben a befutó szín a lakberendezésben a sötétzöld lesz. Ez már karácsonykor is megmutatkozik, mert a zöld az ünnepi dekorációban is megjelenik. De most nemcsak a fenyőzöld képezheti dekorációnk alapját, hanem a zöld különféle árnyalatait is kombinálhatjuk egymással, vagy akár fehérrel, ezüsttel.

VIDÉKI HANGULATBAN

Nem mindenki rajong a csillogó vagy enyhén giccses dekorációért, ők ilyenkor valami egyszerűbbre vágynak. Idén nekik szól a természetes alapanyagokon nyugvó, puritán, vidéki hangulatot árasztó dekor, amely a maga visszafogott bájával melengeti meg a szíveket. Kezeletlen fából és a természet kincseiből készül a dekoráció, kevés és egyszerű díszek vannak a karácsonyfán, és puha, meleg textilek várják az elmaradhatatlan kandalló előtt megpihenő családtagokat. A vidéki tél világát idéző stílus nem csillog, nem harsány, mégis nagyon divatos az idén.

Csillogás nélkül is lehet bájos a szoba Fotó: Shutterstock

NÉHÁNY HÉT IDŐUTAZÁS

Mostanában a vintage stílus is nagy divat. A nagyszülők és dédszülők használati tárgyait és bútorait megidéző miliő egy életérzés is, amely sok szép nosztalgikus emléket idéz fel. Ha ez közel áll szívünkhöz, idén becsempészhetjük a szobába a régmúlt idők karácsonyait antik fajátékokkal, karácsonyfadíszekkel, képeslapokkal és sok-sok csipkével.

ÁLLATVILÁG ÉS GYEREKJÁTÉKOK

Tavaly óta tartja magát az erdei állatok ábrázolásának divatja. Főként baglyokkal találkozhatunk, ám csillogó ezüst-arany szarvasokkal és énekesmadarakkal is bátran telepakolhatjuk a karácsonyfa környékét. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akár egy egész gyermekvilágot is varázsolhatunk magunk köré. Idén ugyanis a hagyományos karácsonyfadíszeknél sokkal menőbb gyermekjátékokkal, főként plüssökkel megrakni a fenyőfát. Jöhetnek a mackók, a favonatok, sőt a nyalókák, cukorkák is.

Képzeljünk magunk elé egy édességgel megrakott cukorkaboltot sok rózsaszínnel és némi porcukorral meghintve. És mindezt varázsoljuk a nappalinkba!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!