Pars Krisztián

2014.07.26. 18:26

Pars-Fajdek 4-3

Cetniewo – Pars Krisztián 10 centivel maradt alul Lengyelországban a hazaiak világbajnokával, Pawel Fajdekkel szemben.

Horváth Erika

A tragikus módon, 27 évesen elhunyt lengyel olimpiai bajnok kalapácsvetőnő, Kamila Skolimowska emlékét őrző alapítvány másodszor rendezett dobófesztivált. A négy dobószámban  a lengyelek egy-egy külföldivel versenyeztek. A férfi kalapácsvetésben a Dobó SE olimpiai bajnoka, Pars Krisztián volt a vendég. És a hazaiak legjobbja, a világbajnoki címvédő Pawel Fajdek a nagy rivális. Idén hetedszer találkozott egymással a jelen két nagy kalapácsvető klasszisa. Eddig kétszer Fajdek nyert, négyszer pedig Pars. Utoljára július 8-án a Gyulai Memorialon, amikor 82,49 méteres egyéni csúcsával vette át a világranglista első helyét a lengyeltől.

Ezúttal ketten összesen négyszer repítették 80 méter fölé a kalapácsukat. Németh Zsolt tanítványa háromszor, mégsem az övé lett az első hely. Sorozatról sorozatra javított, a harmadikban 80,40, a negyedikben 80,47, az ötödikben 80,69 métert ért el. Ám ekkor Fajdek 80,79-dal, azaz tíz centivel megelőzte – és ez maradt a végeredmény is. (Mindketten túlszárnyalták Krisztián tavalyi, 80,46 méteres versenycsúcsát.) Az augusztus 12-én kezdődő Európa-bajnokság előtt a Pars–Fajdek párharc 4-3-ra áll.

- Jónak értékelem a sorozatom, hiszen háromszor is 80,50 körül esett le a kalapács. A Gyulai Memorial után nekiálltunk keményen edzeni, és most még nem volt friss a lábam. Utolsóra megpróbáltam tovább javítani, de még nem bírtam el a sebességet – mondta  versenyről Pars Krisztián, aki az európai szövetség (EAA) a  június hónap európai atlétája szavazásának férfi mezőnyében  második helyet szerzett az ukrán magasugró Bohdan Bondarenko mögött. (Remélhetőleg a júliusi 82,49-dal is versenyben lesz a címért.) – Az előttünk álló hét még edzéssel telik, a hétvégi országos bajnokságra nem pihenek rá. Csak utána kezdjük a ráhangolódást az Eb-re – osztotta meg velünk közeljövőbeli programját Krisztián.

Végeredmény: 1. Pawel Fajdek 80,79 méter, 2. Pars Krisztián 80,69, 3.Wojciech Nowicki 74,27, 4. Arkadiusz Rogowski 71,19.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!