Peresznye

2015.06.17. 08:40

Sportkomplexum a kastélyparkban - Peresznyén több ütemben halad a fejlesztés

Peresznye - A virágos Peresznyén ezekben az években a kastélyparkban történtek és történnek fejlesztések.

Némethy Mária

Az 560-570 lakosú Peresznyén 2011 őszén adták át a felújított, bővített művelődési házat. Azóta a gyönyörű tó ősfás környezetében történtek fejlesztések.

A 6,5 hektáros, valaha a kastélyhoz tartozott tájképi jellegű angolparkban - melyhez egykor vadasparkot is létesítettek -, jellegzetességei közül megőrződött a mesterséges tó,  benne a kis szigettel és a sok idős fa is. Itt,  az 1985-ben védetté nyilvánított kertben, a tó partján áll az országosan is számon tartott nyugati platán egy csodálatos méretű példánya.

Grüll János a tavaly átadott fitneszeszközöknél Fotó: a szerző

- A park a peresznyeiek szabadidő eltöltését és sportolási céljait szolgálja, a fejlesztéseket négy ütemben terveztük - hallom Grüll Jánostól, Peresznye polgármesteréről.

Először az utakat, a hidat tették rendbe. 2014 márciusában a park területén átadtak egy új sportkomplexumot játszótérrel, sportpályával, új fitneszeszközökkel. A fejlesztés összköltsége 22,8 millió forint volt.

- Most  egy görkorcsolya- és kerékpárpályát szeretnénk építeni még - árulja el el további céljaikat a polgármester.

Címkék#Peresznye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!