PR-cikk

2022.05.13. 12:45

Nem találja a megfelelő bútort? Beszéljen egy asztalossal!

A bútorgyártásnál már úgy tűnik, nincs olyan ötlet, amire ne kínálna valamilyen vonzó megoldást. Egészen elképesztő bútorkollekciók látnak napvilágot, melyeknek a variálhatósága, a funkcionalitása nem csekély, miközben a megjelenésük is kellően figyelemre méltó. Igen ám, de a szabvány méretek univerzumában, ahol a tömeges gyártásé a főszerep, könnyen ott találhatja magát, ahol látszólag a part szakad. Mert a sok egyen bútor közül nehéz választani akkor, ha majdnem minden stimmel, csak mondjuk épp a méret nem.

PR-cikk

Mi tévő legyen, ha a bútorboltok kínálata nem kielégítő?

Mindenek előtt azt érdemes tudatosítania, hogy ez nem különcködés vagy felesleges feltűnősködés. Teljesen természetes, ha valami egyedire vágyik. A tömegtermelés ugyan számtalan helyzetben megfelelő válaszokkal szolgálhat, de nem mindig. S különösen akkor nem, ha a legfőbb paraméterek sehogyan sem passzolnak. Márpedig az magától értetődik, hogy csak azért egyetlen egy helyiséget sem kell átrendezni vagy szétverni, mert mondjuk pár centi híján nem fér be az általában kapható bútordarab. Mert bár stílusjegyeiket tekintve nyilvánvalóan sokszínűséget képviselnek, de az esetek jelentékeny részében paraméterek szempontjából ugyanazokat a lehetőségeket hozzák. És ha egyszer ezek nem ideálisak, akkor nincs más hátra, mint az egyedi terveztetés.

Az asztalos szakma remekművei lélegzetelállítóak és különlegesen egyediek. Pontosan olyan bútort kaphat kézhez, amiről álmodozott megalkuvás és kényelmetlen kompromisszumok nélkül. Ez a valódi szabadság, és ez az, ami végtelen örömöt borítékol. Főleg amikor a hőn áhított bútor elfoglalhatja a neki kiszabott helyét. Az, hogy ez mennyi idő alatt valósulhat meg, teljes egészében projekt- és szakemberfüggő. Nem mindegy, hogy milyen alapanyag felhasználásával készül a bútor, ahogy a paraméterek sem mellékesek. Az sem szőnyeg alá söpörhető tény, hogy pontosan mi is az, amire vágyik? Egy szekrény, egy asztal vagy valami más? Viszont ezek a részletek előre megtervezhetőek, így aztán a kivitelezés folyamata is nagyjából vázolható, kalkulálható.

Mi újság az árakkal?

Mindezek után nem maradt más, mint az asztalos árak nagyságának megállapítása. Vajon megéri belevágni a megbízásba? Vagy jobb beletörődni a tömegcikkek kínálta megváltoztathatatlanságba? Nos, kétségtelenül megéri belevágni és felvállalni azt, hogy az egyedinél nincsen értékesebb. Mert egyébként ez így igaz. Az asztalos által létrehozott bútordarab olyan érték, ami idővel sem veszít a fényéből, sőt. Bizton állítható, hogy míg a tömegtermelés sztárjai évekkel később lényegesen kevesebbet érnek majd annál, mint amennyibe kerültek, addig az asztalos munkák végeredményei értékmegőrzésben vitathatatlanul lekörözhetetlenek.

Kifizetődő stratégia tehát az egyediség útját követni, ráadásként ez az a típusú beruházás, ami már rövid távon is egyértelműen befektetéssé változhat. Mégpedig sokszorosan megtérülő üzletté. Ami az első szempillantáskor többszörösen visszahozza az árát, mert a lélegzetelállító látvány épp úgy garantálható, mint a míves megvalósítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában