Programok

2017.04.12. 18:40

Ale Ildikó képzőművész Folyamatok című kiállítása

Ale Ildikó képzőművész Folyamatok című kiállítása tizenöt év alkotói munkásságából mutat be egy személyes válogatást. Festői eszköztárában a pasztelltechnika a meghatározó.

A természetelvűség és a nonfigurativitás határait feszegető kompozíciói gyakran versek és a zene élményvilágából származnak. A kiállítás jelentős része a társművészetekhez készített műveiből ad ízelítőt pasztellképek, kollázsok és fotó- asszociációk formájában. Weöres Sándor és Simai Mihály versei által ihletett képi átiratokat is láthat a közönség a kiállításon.

A térrel foglalkozó, struktúrákat, architektúrákat ábrázoló alkotások is jelen tárlat részét képezik. Ale Ildikó legutóbbi kamara kiállításának anyaga, egy vonatutazás vizuális jelenségeiből inspirálódó sorozat is megtekinthető a Szombathelyi Képtárban.

A művész 1997-ben a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola rajz szakán diplomázott, majd a Magyar Iparművészeti Egyetemen és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen folytatta tanulmányait.2003-óta tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete képzőművész tagozatának. Több országos és nemzetközi csoportos tárlaton vett részt. Szeged Megyei Jogú Város Alkotói díját többször elnyerte. Művei megtalálhatók a szentendrei ArtUnió Galéria Gyűjteményében és a Kecskeméti Katona József Múzeum Képzőművészeti Gyűjteményében. 2013-ban Tájemlékektől az Álomlapokig című önálló, öt hónapon át tartó művészeti projektjét valósította meg.

A Folyamatok című tárlatot 2017. március 9-én csütörtökön, 17.00 órakor Ale Ildikó főiskolai tanára, Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész nyitja meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!