Programok

2016.05.19. 12:38

Hőlégballonos, süteményes, ókorias kavalkád lesz az idei gyermeknap Szombathelyen

Földön, buszon, levegőben egyaránt lesz program és látnivaló a következő hétvégén: maratoni gyereknapot szerveztek a szombathelyieknek és környékbelieknek.

Rendhagyó sajtótájékoztatón ismertették május utolsó hétvégéjének szombathelyi programdömpingjét: a 30Y-os kultúrbuszra szállva először dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntötte a média képviselőit. Mint mondta, nem először kap fontos szerepet ez a járat a város kulturális életében: kiállítások terepe évek óta, most pedig a gyereknaphoz kapcsolódó események közötti legegyszerűbb és legérdekesebb közlekedési eszköz lesz. Az egyes programhelyszínek házigazdái sorolták, mi minden várja már csütörtöktől a szórakozni vágyókat: május 26-án állítják fel a Fő téren azt a kivilágított hőlégballont, amely a pénteken kezdődő első nemzetközi hőlégballon fesztivált lesz hivatott népszerűsíteni, és ki is lehet majd próbálni.

A rendezvény egyébként a sportligetben lesz, és három napon át négy ország versenyzői igyekeznek majd teljesíteni a kitűzött távot és célt. Minderről a szervező ŐrvidékHáz igazgatója, Farkas Csaba beszélt a kultúrbuszon. Kiderült, hogy szombaton főzőverseny, borszemle, vasárnap pedig gyermekkönyv-bemutató, torta- és süteménymustra tarkítja a programot. A vasárnapi gyereknapot már Parais István, az AGORA igazgatója és Kiss Andrea gyermek- és ifjúsági szakági vezető ajánlotta a sajtó figyelmébe. Elhangzott, hogy a közönség számára ingyenes kavalkád a civilekkel összefogva, városi támogatásból valósul meg. Élményszerű, ókort – Szent Márton korát – idéző játékok, vetélkedők és erőpróbák, színpadi produkciók szórakoztatnak majd a Történelmi Témaparkban, amely este 6 órától – idén negyedszer - az Ezer lámpás éjszakája elnevezésű programnak is helyet ad. A résztvevők ledes lufballonok felengedésével mutatják majd jelképesen a hazavezető utat a csellengő, eltűnt gyermekek számára.

Ezen a hétvégén lesz még továbbá diákkarnevál, amely az ifjúságot hivatott megmozgatni. Megtudtuk, hogy egy pecsétgyűjtő játék is zajlik majd május utolsó hétvégéjén, amelyhez a két fő helyszínen, valamint a 30Y-os buszon lehet majd a füzetet megtöltő lenyomatokat beszerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!