Púder Nélkül

2016.06.25. 07:11

A tervezők tollakkal tűzdelik az angol fazonokat

Vajon hogyan él meg ma egy kalapos, milyen egzisztenciális alapokat tud magának teremteni a fejfedőkből, mert bár esztétikai műremekek, ha körülnézünk az utcán, nem sokan sétálnak ilyen fejdíszekben?

Tóth Tímea

Az idei nyári kalapok „királynőibbek”, mint valaha, mintha egyenesen II. Erzsébet brit királynő toalettjéhez szánták volna ezeket a modelleket. Stílusuk emelkedett és „nagyszerű”. Kék-fehérben vagy fekete-fehérben gondolkodnak a tervezők, és tollakkal tűzdelik az angol fazonokat, amelyek könnyű, légáteresztő anyagból vannak, formára merevítettek. A végeredmény nem hivalkodó, de az elegancia csúcsát jelenti, legalább egy palota és sétányokkal szabdalt, szökőkutakkal, dísznövényekkel telerakott kert kellene háttérnek a viseléséhez. A tollak gyönyörűek, csal reméljük, hogy utánzatok, nem igazi madarakból tépték ki őket, ha mégis, akkor lehet, hogy a kalapköltemények ára vetekszik egy lakodalom költségével.

A kalapok „királynőibbek”, mint valaha, mintha II. Erzsébet brit királynő toalettjéhez szánták volna (Fotó: Tóth Tímea)

Vannak egyszerűbb, a hétköznapi ember számára is illő, elérhető nyári kalapok is a boltokban. Divat az idei szezonban a természetes anyagból készített széles karimájú fejfedő, a szalmakalap, amelyek fehérek, drappok vagy éppen napsárgák.

Nyaraláshoz, tengerpartra feltétlenül ajánlott hordani, hiszen nemcsak a napszúrástól véd, hanem a leégéstől is. Ha pedig elég nagy a karimája, akkor akár vállig beárnyékolhat minket, és ezért esténként leszünk majd hálásak, amikor piros pecsenyére sült napozótársainkat kenjük, próbáljuk menteni őket aloe vera, nyugtató hatású krémekkel.

Címkék#kalap#divat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!