Púder Nélkül

2015.01.23. 19:25

Így készül a drámai alkalmi smink (videóval)

A mai, drámai sminkben, egy merész, vérszínű rúzsé lesz a főszerep. Bár, már jó pár éves, leginkább őszi , téli trend a majdnem fekete rúzs: a padlizsán lila, a sötét bordó, sötétbarna, sőt a sötétkék is, mégis nagyon kevesen merik használni.

Pusztai Fanni

Pedig ha mindenki a megfelelő árnyalatot választja, nagyon kifinomult hatást lehet vele elérni, természetesen, csak visszafogott szem sminkkel. Itt a báli szezon, így gondoltam valami igazán komoly, drámai, estélyi ruhákhoz illő sminket készítek.

Első lépés, mint mindig, a precíz alapozás: korrektor, alapozó, végül púder kerüljön a megfelelően megtisztított, majd hidratált bőrre. Majd a szemhéjakra alapszínként egy arany gyöngyházfényben csillogó világos szemhéjpúdert teszek, majd középre egy erősen bronz színt.

Ha szeretnétek erősebb keretet a szemek köré a fekete spirálon kívül, egy kis sötétbarna szemhéjpúdert, egy fültisztító pálcika segítségével ütögessetek a fölső szempillák tövébe, de csak maszatosan, ne legyen határozott vonal. Most is bevethetitek a fehér szemceruzát: húzzátok ki vele az alsó vízvonalat. Majd jó pár réteg fekete szempillaspirál az alsó és felső szempillákra. Itt a rétegezésnél, mindig várjátok meg, hogy megszáradjon az első réteg festék, de csak éppen, hogy nehogy nagyon darabosra sikeredjen a következő réteg.

Majd jöhet az elmaradhatatlan pirosító. Most egy bronzos, terrakotta színt választottam, de a rúzs színének erőssége miatt, igyekszem csak halványan felvinni az arcomra. Végül pedig következzen a rúzs. Én most egy eléggé tartós matt rúzst választottam, mert nagyon jól fed és ennél a színnél, még fontosabb, mint általában, hogy ne maszatolódjon el. Mindenképpen kezdjük szájkontúrozással a sminket, majd ez után rúzsecset segítségével vigyük fel a rúzst úgy, hogy rendesen fedje ajkunkat. Használhatjuk a papír zsebkendős trükköt a tartósság fokozásáért, ezután még egy réteget tegyünk fel és kész. Tényleg bátran ajánlom ezt a sminket és a merész színt is mindenkinek, aki fiatal. Sötét és világos színű hajjal is egyaránt harmonizál, ha megfelelő árnyalatot választjuk. Remélem lesz merszetek kipróbálni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!