Púder Nélkül

2015.09.28. 13:22

Otthoni őszi arcápolás - A radírozás mellett a hidratálás, a táplálás is fontos

Mint tudjuk, ilyenkor, a rossz idő közeledtével nemcsak szervezetünket kell feltölteni belülről, de bőrünket kívülről is folyamatosan ápolni kell, hogy a téli fagyos és hideg időszakot jól tűrje bőrünk.

Ősszel elengedhetetlenül fontos, hogy megfelelően hidratáljuk a bőrünket, hiszen a hűvös, szeles időjárás könnyen kiszáríthatja.

A dehidratációt tovább fokozza a fűtött helyiségek száraz levegője. Ezért a könnyed nyári arckrémet és testápolót cseréljük le zsírosabb és táplálóbb állagúakra.

Arcunk az a testrészünk, ami talán leginkább megköveteli a folyamatos törődést.

A különféle kozmetikumok és tonikok nem feltétlenül nyújtanak megoldást az arcápolásban, így a pattanások és a mitesszerek ellen sem. Az arcfiatalítás azonban otthon is elvégezhető folyamat, nem kell hozzá más, mint a megfelelő pakolás és masszázs megtalálása!

A peelingre (bőrradír) azért is szükség van, mert utána a krémek és a pakolások ásványi anyagai könnyebben felszívódnak. Első lépésben radírozzuk le az arcot. Lehetőleg a természetes alapanyagú kozmetikumokat részesítsük előnyben. Legyen a bőrradírunk hidratáló, hámképző hatású.

Az otthon használható maszkok is hasznosak, de előtte alaposan tisztítsuk meg a bőrünket  Fotó: archív

Az arcbőrt folyamatosan táplálni kell különféle A-, C-, E-vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Az E-vitamin-tartalom az antioxidáns hatás miatt csökkenti a napsugarak okozta károsodást, segíti a sebek, bőrproblémák gyógyulását. Az otthon használható maszkok is hasznosak. Ősszel hetente kétszer tegyünk fel hidratáló és egyszer antioxidáns, ránctalanító, tápláló maszkot.

A hatóanyagok bejutását segíthetjük még előzetes gőzöléssel, a vízbe tehetünk kamillát, zöld teát. Jótékony
hatású az uborkás-mézes pakolás.

Pakolástipp: Néhány csepp friss citromlét adjunk egy evőkanál mézhez, s ezt a masszát vigyük fel a vonásainkra, majd tegyünk rá vékonyan felszeletelt uborkakarikákat is. A zabkorpás pakolás szintén hasznos. Két teáskanál zabkorpát keverjünk össze egy teáskanál na-túr joghurttal és egy teáskanál friss vízzel. A kencét hagyjuk hatni a vonásainkon
negyedórán keresztül, majd mossuk le bő vízzel.

Sütőtökös, mézes arcpakolásnál két evőkanálnyi nyers sütőtököt turmixoljunk össze két kiskanálnyi mézzel, egy tojássárgájával és némi joghurttal, majd kenjük az arcunkra, és hagyjuk rajta 15 20 percig.

Az almapakolás első lépése, hogy turmixoljunk össze egy almát annyi tejszínnel vagy joghurttal, hogy kenhető maradjon, majd hagyjuk a bőrünkön negyed órát. A gyümölcsökben található vitaminok ennyi idő alatt feszívódnak, és megfiatalítják a bőrt.

A hideg és a szél könnyen kiszárítja az ajkak bőrét is, amit egy törölközővel vagy egy régi fogkefével érdemes hetente legalább egyszer átdörzsölni.

Az ajakápoló is állandó kellék kell hogy legyen, de hetente egyszer érdemes egy kevés mézet pakolás gyanánt is felkennünk az ajkainkra, amit 15 perc pihentetés után le is nyalhatunk.

Címkék#arcápolás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!