Púder Nélkül

2011.04.17. 05:51

Teljesen felforgatta a Megasztár a dalospacsirta életét

A 12 éves Patai Anna fiatal kora ellenére tudja, hogy mit akar: ő bizony énekes lesz. A kis dalospacsirta a tehetségét nemcsak a Megasztár és a Budapest Bábszínház színpadán, hanem már zalaegerszegi fellépésén is bizonyította.

Magyar Nóra

 – A Megasztár teljesen megváltoztatta és felforgatta az életem – kezdi lelkes beszámolóját a tehetségkutató 6. döntőjéig eljutott énekespalánta –, hiszen a fellépések és a musical-próbák mellett még iskolába is járni, szerintem senkinek nem lenne egyszerű dolog. A verseny óta sok felkérést kapok, emiatt például magántanuló lettem: heti két alkalommal egy magántanár jön hozzánk, akivel matematikát, történelmet, angolt tanulunk. Emellett énekórákra is járok vagy a szüleimmel tanulok.

Sokkal nehezebb dolga van, mint iskolába járó kortársainak, de, mint mondja: – Ez az egyik feltétele annak, hogy énekelhessek és nekem ez nagyon megéri. Az énekórákon kívül nagy kedvence még a történelem, hiszen, bevallása szerint, rettentően érdeklik a régmúlt érdekességei, és kultúrái: – Mátyás király időszaka, vagy az egyiptomi, az indiai, a római és a görög, az összes régi civilizáció annyira de annyira érdekel, hogy bár mindennap azokat tanulhatnám! – mondja átszellemülten, és elkezdi mesélni az egyiptomi mumifikálás rejtelmeit, majd bizakodóan apukájára nézve folytatja: – Szüleim már meg is ígérték, hogy elvisznek egy egyiptomi kiállításra.

Ha tanulás után marad egy kis szabadideje szeret rajzolni, vagy plüssmackóival játszik. – Babázni nem szoktam – jegyzi meg önérzetesen, majd gyorsan témát vált, és Patai Marciról mesél: – Van egy shih tzu kiskutyám, Patai Marci. Nagyon aranyos, ha tehetem, mindig vele játszom. Különleges kutyus hiszen a szeme szó szerint kétfelé áll: az egyik jobbra, a másik pedig balra megy.



Jelenleg a Budapest Bábszínházban, Gergely Róbert által rendezett, Bőröndmese című musicalben látható, emellett pedig a Megasztár koncerteken is részt vesz. Amikor megkérdezem, hogy izgul-e még a fellépések során, elgondolkozik, majd mosolyogva így válaszol: – Hát azt nem mondanám, hogy egyáltalán nem izgulok. Szerintem még abban az előadóban is van egy bizonyos félsz, aki már nagy rutinnal rendelkezik a színpadon. Ha biztos vagy a dalokban vagy a tánclépésekben, egy jóleső drukk akkor is van benned.

A fellépésekre kedvenc macija, Koda is sokszor elkíséri. – Hatéves koromtól ezzel a mackóval alszom. Amikor beköltöztem a Megasztár-házba, akkor is hoztam magammal. Valamilyen véletlen folytán azonban a kocsiban maradt, és én az egész éjszakát átsírtam azért a maciért.

Végezetül már csak annyit kérdezek: mi leszel, ha nagy leszel? Erre a kis Patai Anna felnőtteket megszégyenítő magabiztossággal csak annyit válaszol:"Énekes leszek..."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!