Receptek

2016.11.10. 19:35

Diós linzerkorongok: Sokáig eltartható és finom sütemény

Nagygeresd - Varga István Tiborné, Márti nagygeresdi olvasónk küldte be az alábbi receptet.

Vas Népe

Hozzávalók a tésztához: 50 deka finomliszt, egy csomag sütőpor, 25 deka margarin vagy 20 deka margarin és 5 deka zsír, egy evőkanál cukor, egy tojás sárgája, csipetnyi só és annyi tejföl, hogy összeálljon, és rugalmas tésztát kapjunk. Az összegyúrt tésztát felhasználás előtt néhány órát hideg helyen pihentetjük. A tésztához gyúrhatunk 10-15 deka darált diót, darált mákot, ízesíthetjük kevés reszelt citromhéjjal vagy őrölt fahéjjal. Vagy dúsíthatjuk egy csomag mélyhűtött gesztenyemasszával.

A tésztát pihentetés után vékonyra kisodorjuk, és pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. Tepsiben vagy sütőlemezen világosra sütjük. A forróra előmelegített sütő hőfokát öt perc sütés után mérsékeljük!

Amikor kihűlt, baracklekvárral, vagy bármilyen pikáns, savanykás lekvárral megkenjük, két-két korongot összeragasztunk, majd porcukorral beszitálva tálcára rakjuk.

Lekvár helyett tölthetjük a korongokat pudingkrémmel is. Ezt a pudingporból a megadott mennyiségű tej felével főzzük. A pudingot dúsítsuk 2-3 evőkanál margarinnal, illetve az ízesítésének megfelelően vaníliás cukorral, egy evőkanál kakaóval, a puncs pudingot pedig rummal vagy málnaszörppel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!