Receptek

2013.10.20. 11:15

Feketeerdő szelet recept

Ünnepi asztalra való desszertet kínál olvasóinknak Horváth Istvánné. Nagyon finom, és egyszerűen elkészíthető.

Hozzávalók a tésztához: 4 tojás, 4 evőkanál porcukor, egy csomag csokoládés puding, egy sütőpor, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál étolaj.

A krémhez: egy üveg magozott meggybefőtt, 2 csomag vaníliapuding, 5 evőkanál kristálycukor, egy csomag vaníliás cukor, egy teáskanál őrölt fahéj, fél üvegcse rumaroma. A tetejére 2 dl Hullala tejszín, egy csomag habfixáló, 5 dkg étcsokoládé.

Elkészítés: a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat, a pudingot, a lisztet, a sütőport, majd a felvert tojáshabot. Sütőpapírral bélelt tepsibe körülbelül 25x30 centi öntjük és megsütjük.

Az egész üveg meggyet a fél rumaromával meglocsoljuk. Kicsit állni hagyjuk, majd leszűrjük. A meggybefőtt levét kiegészítjük 3 deci vízzel, hogy 6 deci legyen, majd az így kapott levet a pudingokkal, a cukorral , vaníliás cukorral és a fahéjjal felfőzzük, és a meggy kétharmadát még forrón belekeverjük. A kihűlt tésztára kenjük.

A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és a krémre simítjuk. A maradék meggyel díszítjük és étcsokoládé reszeléket szórunk rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!