Receptek

2015.12.26. 09:04

Vendégváró falat szilveszterre: sajtos pogácsa

A legjobb szilveszteri vendégváró a pogácsa, hiszen nemcsak gyorsan elkészül, hanem finom és laktató is. Természetesen - nem utolsósorban - kellőképpen felszívja az alkoholt is.

Bajdó Bettina

Ha valaki idén újév-köszöntő bulit rendez, vagy csak nem akar üres kézzel beállítani másokhoz, akkor a legegyszerűbb, ha elkészíti az egyszerű receptünket.

A sajtos pogácsa hozzávalói: 70 dekagramm liszt, 20 dekagramm margarin, 3 dekagramm élesztő, 1 és fél deci tej, 1 kávéskanál cukor, 1 evőkanál só, 1 tojás, 2 és féldeci tejföl, valamint 10 deka sajt. Az élesztőt, a cukrot, a tejben elkeverjük és felfuttatjuk. Addig a margarint a liszttel összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a megkelt élesztőt, majd a tojást, a sót, végül pedig a tejfölt. Mindezt jól összedolgozzuk! Addig gyúrjuk, míg jól nyújtható tésztává nem változik a kezünk alatt. Azonnal nyújtjuk hüvelykujj vastagságnyira! A tetejét megrácsozzuk késsel! Ezt követően megkenjük tojással és reszelt sajttal meghintjük, majd pogácsaszaggatóval szaggatjuk. Vajazott tepsibe rakjuk, fél órát pihentetjük. Forró sütőben sütjük. 180 fokon körülbelül 20-25 perc alatt készre is sül.

Címkék#pogácsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!