Receptek

2016.02.25. 09:11

Sült sertéstarja ínyencek számára - Ne takarékoskodjunk a fűszerekkel!

Körmend - Vas Népe konyhája oldalunkon ma először - de remélhetőleg nem utoljára - egy férfi hobbiszakács hív meg bennünket „műhelyébe”. Kolozár György már több főzőversenyen is nagy sikerrel szerepelt.

Tersztyánszky Krisztina

A szenvedélyes körmendi hobbiszakács lapunk hasábjain és a Pannon Lapok Társasága szakácskönyveiben is szerepelt már - elsősorban húsételeivel. Elárulta nekünk, hogy ha húsról van szó, nem különösképpen válogatós, bármelyikkel szívesen bánik. A leggyakrabban sertést vagy csirkét választ alapanyagul, de ha úgy adódik, a marhával, a vaddal és a különböző fajta halakkal is megbirkózik. Gyakran főz a családtagoknak és baráti társaságnak: mindig aszerint választ, hogy kinek mi a kedvence. A vadat, a halat és a marhát elsősorban ünnepibb alkalmakra készíti.

A mustárral megkent hússzeleteket rétegesen lerakjuk a hagymás, fokhagymás olajjal

A pácléből kiszedett érett húsokat sütés előtt megforgatjuk paprikás lisztben

A húsételeket jó időben szabadtéren süti, főzi. Halból általában halászlevet, vagy ami a kedvence: harcsapaprikást szokott készíteni, de gyakran rotyog a bográcsban vadpörkölt vagy marhapörkölt is. Tárcsán sütéshez György a sertéstarját, a csirkecombot, a csirkeszárnyat vagy -mellet ajánlja.

A hőálló tálba lerakott hússzeletekre ráöntjük a pácoláshoz használt olívaolajat

Hobbiszakácsunk szereti bepácolni a húsokat, mert az ízek így jobban kijönnek, és a hús is jobban és hamarabb megpuhul.

A pirított hagymával díszített sült húst kukoricás rizzsel tálalja Kolozár György




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!