Reklám

2014.04.03. 10:43

Vállalati Tanácsadás program (x)

A Vállalati Tanácsadás program a Nyugat-dunántúli régióban újabb mérföldkőhöz érkezett!

A támogatott tanácsadási szolgáltatásokat igénybe vevő vállalkozások jelentős része a projektmegvalósítás utolsó szakaszába érkezik, amely a projektzárás, elszámolás.

A sikeres projektzárás érdekében pontosan, hiánytalanul kell összeállítani a dokumentációt, hogy elkerüljük az ellenőrzések során tapasztalt rendszeresen visszatérő hibákat, amelyek megakadályozhatják, hátráltathatják a sikeres projektzárást.

A projektzárási dokumentációk formai és tartalmi értékelését az OTP Hungaro-Projekt végzi.

A projektzárási dokumentációk formai ellenőrzése az érkeztetést követően történik.

Ha a benyújtott projektzárási dokumentáció nem felel meg a formai ellenőrzés során vizsgált feltételeknek, legalább 5, de legfeljebb 15 napos határidő kitűzésével – az összes hiány vagy hiba egyidejű megjelölése mellett – az értékelési szakértő felszólítja a pályázót a projektzárási dokumentáció hiánypótlására, illetve kijavítására.

A formai ellenőrzést követően a szakértők elvégzik a projektzárási dokumentáció tartalmi értékelését. A tartalmi értékelés során a nemleges válaszokat részletes indoklással kell alátámasztani. Amennyiben az adott szempontra vonatkozó információk alapján nem dönthető el egyértelműen, hogy a projekt megfelel-e a kritériumban elvártaknak, akkor tisztázó kérdést küldünk a projektgazdának.

Az értékelési szakértő a formai és tartalmi ellenőrzést követően elkészíti a projektértékelő lapot, mely alapján a Projekt Értékelő Bizottság (PÉB) döntést hoz.

A projektzáráshoz kapcsolódóan több visszatérő hibával találkoznak az értékelők, amelyek kapcsolódhatnak a pályázati folyamathoz, a projektzárási dokumentáció formai hibáihoz, illetve tartalmi hibákhoz.

A https://www.tanacsadastamogatas.hu/kmop/system/files/pz_szakasz_ismerteto_20140305.pdf webcímen részletesen megtalálhatóak:

-       a projektzárási dokumentáció elemei;

-       a formai ellenőrzés szempontrendszere;

-       a tartalmi értékelését szempontrendszere;

-       a projektzáráshoz kapcsolódóan előforduló visszatérő hibák

Tájékozódjon a fenti kérdésekben, hogy a sikeresen lebonyolított projekt zárási folyamata is gördülékenyen, fennakadások nélkül mehessen végben!

A programról további információk a www.tanacsadastamogatas.hu honlapon, valamint a kijelölt ügyfélszolgálati irodákban érhetők el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!