Rendőrségi

2014.11.28. 08:51

A testvérpár közel kétszázezer forint kárt okozott az áruháznak

Szombathely - Az egyik szombathelyi nagyáruház képviselője jelezte a rendőrségen 2014. augusztusában, hogy ismeretlen személyek a próbafülkébe bevitt több ruhaneműből eltávolították a biztonságvédelmi címkét, majd eltulajdonították azokat.

Egy hónap sem telt el a bűncselekmény elkövetése óta, mikor a korábbihoz hasonló módszerrel okoztak ismételten kárt az áruháznak az akkor még ismeretlen elkövetők.

A nyomozást követően megalapozottá vált a gyanú, hogy egy büki testvérpár terhére róható a bűncselekmény elkövetése. A testvérpár közel kétszázezer forint kárt okozott az áruháznak. A nyomozók az elvitt értékek egy részét a lányok lakásán megtalálták és lefoglalták.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának Vizsgálati Alosztálya a lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Szombathelyi Járási Ügyészségnek megküldte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!