Rendőrségi

2014.08.19. 10:45

Mire figyeljünk az augusztus 20-i szabadtéri rendezvényeken

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelt feladatának tekinti, hogy felhívja a lakosság figyelmét az augusztus 20-án megrendezésre kerülő szabadtéri rendezvények veszélyeire és azok megelőzésére.

Az ország több városában számos helyszínen különféle szabadtéri programok között válogathatnak az érdeklődők szerdán az államalapítás ünnepén. Ez alkalommal is vásárok, koncertek és az egyéb látványos rendezvények sok látogatót vonzanak majd a városokba. Mivel kisebb területen sok ember gyűlik össze, különösen fontos, hogy a programok szervezői odafigyeljenek az érdeklődők biztonságára.

Az ünnep a legtöbb rendezvény helyszínén tűzijátékkal zárul. Minden évben országszerte okoz balesetet a pirotechnikai eszközök szabálytalan használata, ezért az igazgatóság kéri a rendezvényekre látogatókat, hogy életük, testi épségük megóvása érdekében a tűzijáték előtt, alatt és után ne próbálják megközelíteni a pirotechnikai kilövő csöveket, a kihelyezett anyagokat, vezetékeket, berendezéseket. Ezek közelében kizárólag a pirotechnikai szakemberek tartózkodhatnak.

Előre nem várt esemény bekövetkezése esetén a helyszín elhagyásakor a látogatók tartsák be a rendezők és a helyszínen megtalálható hatósági szakemberek utasításait.

Felhívjuk továbbá a lakosság figyelmét, hogy a rendezvényekre indulás előtt tájékozódjanak az aktuális időjárási viszonyokról is.

Gondoskodjanak a családtagok (gyermekek, idősek) egészségének védelméről, legyen biztosított megfelelő mennyiségű folyadék, valamint kisgyermekkel ne menjenek tömegbe.

Veszély esetén hívjanak segítséget a 104, 105, vagy a 107-es telefonszámon vagy a 112-es központi segélyhívón keresztül! A hívás alkalmával ne felejtsék el elmondani pontos helyét, nevét, majd adjon, rövid leírást arról miért kér segítséget.

A megyében augusztus 19-én Bükön és Körmenden, augusztus 20-án Bükön várják a szervezők tűzijátékkal az érdeklődő közönséget.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kéri a rendezvények szervezőit, valamint a résztvevőket, hogy biztonságuk érdekében fordítsanak kiemelt figyelmet a biztonsági és tűzvédelmi előírások betartására!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!