Rendőrségi

2015.07.29. 08:24

Rögzítés nélkül szállítottak veszélyes anyagot - de volt más gond is

Hétfőn is ellenőrzést tartott a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a veszélyes áruk közúti szállítására vonatkozó szabályok betartását vizsgálták, és ismételten hiányosságot tapasztaltak.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltsége a 86-os számú főút Szombathelyt elkerülő szakaszán tartott veszélyes áruk közúti szállítására vonatkozó ellenőrzést július 27-én, hétfőn, mely során összesen hét tehergépjárművet vizsgáltak, ebből négy szállított veszélyes árut.

A veszélyes árut szállító gépjárművek közül egynél tártak fel szabálytalanságot a szakemberek: a gépjármű rakterében rögzítés nélkül szállítottak környezetre veszélyes szilárd anyagot tartalmazó csomagolásokat. A csomagolások sérültek voltak, minősítésük lejárt, jelölésük is (bárcázásuk) hiányos volt, továbbá az egyik csomagolás felülről nyitott állapotban volt, a benne lévő por kikerült a csomagolás külsejére. A fuvarozó, feladó és csomagoló vállalkozások ellen a szakemberek közigazgatósági hatósági eljárás megindítását kezdeményezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!