Rendőrségi

2016.06.20. 09:34

Szombathelyi család nyerte az országos döntőt – Autót nyertek Polgárék

Budapest, Szombathely – A Vas megyéből az országos döntőbe a Polgár család bizonyult a legjobbnak a rendőrség közlekedésbiztonsági vetélkedőjén. Új autóval jöhettek haza.

Bakos Ágnes

A biztonságos és balesetmentes közlekedésre igyekszik felhívni a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a minden évben megtartott, felmenő rendszerű versennyel. Az idei volt az ötödik.

Megyei elődöntők előzték meg az országos fordulót: országszerte húsz helyszínen 365 család versengett. Május végén volt a vasi verseny Szombathelyen 14 család részvételével. A szombathelyi Polgár család nyert és jutott a fővárosi döntőbe, amit a hétvégén tartottak. Ott is a legjobbnak bizonyultak Polgárék – ezzel pedig egy személyautót nyertek.

fotó: police.hu

Meg kellett dolgozni a kocsiért a „Közlekedik a család” döntőjében: a versenyfeladatok megoldása öt helyszínen történt, Budapesten, Budaörsön, Zsámbékon, Esztergomban és Visegrádon. A versenyző családok az öt állomásból álló döntőben közlekedésbiztonsággal összefüggő elméleti és gyakorlati feladatokat teljesítettek.

A szombathelyi Polgár család mögött második helyezést ért el a Rideg család Bács-Kiskun megyéből, a harmadik helyen a Zala megyei Offner család végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!