Rendőrségi

2013.12.19. 07:39

Több száz liternyi gázolajat vitt el

Csehimindszent - Vádemelési javaslattal zárult a nyomozás egy csehimindszenti férfivel szemben, akit lopás bűntett elkövetésével gyanúsítanak.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának Vizsgálati Alosztálya lezárta azt a nyomozást, amelyet lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított ismeretlen tettes ellen.

A Szombathelyi Rendőrkapitányságra 2013. március 17-én érkezett az első bejelentés, amely szerint ismeretlen tettes az egyik szombathelyi telephelyen álló nyerges vontatókból gázolajat tulajdonított el. A szemle során kiderült, hogy az elkövető a tehergépkocsik tanksapkáját lefeszítette, majd több száz liternyi gázolajat vitt el. Ezt az eseményt több hasonló követte Vas megyében.

Ez év áprilisában a kerítést kivágva látogatott meg a tettes zárás után egy vasvári telephelyet, majd Szombathelyen a Pinkafői utcában álló két munkagép tartályát is megdézsmálta. Májusban Rábahídvég felé vette az útját, ahol mezőgazdasági munkagépből, Sorokpolányban pedig a kavicsbánya területén leállított kotró és dózer munkagépekből szívott le üzemanyagot. A táplánszentkereszti mezőgazdasági telephelyről már nemcsak üzemanyag tűnt el, hanem egy motoros szivattyú is. Mivel minden olajozottan működött, a könnyű sikeren felbuzdulva júniusban, Rum községben a buszfordulóban leállított volánbuszt, valamint a Püspökmolnári melletti horgásztó területén álló munkagépet és a bányánál parkoló tehergépkocsit sem kímélte. Szombathelyen és Vasszécsenyben is sikerrel járt, itt különböző munkagépeket és újabb volánbuszokat csapolt meg. Előfordult olyan eset is, amikor üres üzemanyagtartályt talált, ekkor a telephelyen nézett körül és az ott lévő épületekbe hatolt be, majd kábelekkel távozott.

Szombathely külterületén éjjel kezdett volna akcióba, amikor a kavicsbánya biztonsági őre megzavarta. Sikerült elmenekülnie, de hátra kellett hagynia személygépkocsiját. Kora reggel, amikor visszatért járművéhez, elfogták a szombathelyi rendőrök.

K. Géza, 46 éves csehimindszenti férfit a Szombathelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának Vizsgálati Alosztálya lopás bűntett elkövetésével gyanúsítja és ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Szombathelyi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!