Rendőrségi

2016.03.12. 07:48

Trükkös tolvajok használják ki a jóhiszeműséget

A 8-as számú főúton, Szemenye térségében műszaki hibát színleltek, az egyik szombathelyi lakásba pedig vércukormérő eladásának ürügyén jutottak be ismeretlenek az elmúlt 48 órában.

A rendelkezésre álló információk alapján egy kistehergépkocsi vezetője és utasa kért segítséget a járművük újraindításához Szemenye térségében, mivel állításuk szerint lemerült az akkumulátor. Egy éppen arra közlekedő asszony megállt, hogy segítsen. Miközben a hölgy segítséget nyújtott, az egyikük a figyelmetlenségét kihasználva a gépkocsija hátsó üléséről elvitte a pénztárcáját a benne lévő készpénzzel együtt.

Szombathelyen vércukorszintmérő készüléket akart eladni egy asszonynak egy ismeretlen személy. A nő az ott lakó jóhiszeműségét kihasználva, figyelmének elterelését követően a sértett pénztárcájából készpénzt tulajdonított el. A gyanútlan áldozat csak a tolvaj távozását követően észlelte, hogy megkárosították. Az illetékes rendőrkapitányság mindkét esetben lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indított ismeretlen személyekkel szemben.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy minden esetben kellő körültekintéssel járjon el! Ne engedjen be a lakásába senkit, amíg az ismeretlen személyazonosságáról nem győződött meg hitelt érdemlően! Járművét pedig leparkolást követően minden esetben zárja be és csak ezt követően hagyja őrizetlenül! Ha megtörtént a bűncselekmény forduljon bizalommal a rendőrséghez!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!