Rendőrségi

2015.01.19. 18:14

Valószínűleg az eltűnt nádasdi férfit találták meg

Nagy valószínűséggel, a két hónappal ezelőtt eltűnt nádasdi férfit találták meg hétfőn. Biztosat azonban addig nem lehet tudni, amíg nincs meg az orvos szakértői vélemény.

Szendi Péter

Feltehetően megtalálták a november 19-én Nádasdról eltűnt férfi holttestét. Információink szerint hétfőn a déli órákban vadászok találtak egy holttestet – a Csörnöc patak és a Rába folyó által határolt területen – Halogy község magasságában. Mivel a terület nagyon ingoványos, ezért a rendőrök csak traktorral tudták megközelíteni a helyszínt. Bár a holttest azonosítása még nem történt meg, mivel az orvosszakértői véleményt még meg kell várni, a ruházat alapján valószínűsíthető, hogy az éppen két hónappal ezelőtt eltűnt nádasdi férfiról van szó. A helyszínelés lapzártánk idején is zajlott.

Ahogyan korábban megírtuk, november 19-én, szerdán délután fél három körül indult el gombászni Nádasdról egy helyi lakos. Még aznap este hét óra körül hazatelefonált a feleségének, hogy eltévedt. Elmondása szerint az erdőből kiért egy szántóföldre, fényeket lát. Úgy véli, Halogy község fényeit. Ezt követően már nem volt elérhető a mobiltelefonja. Családtagjai még aznap este elkezdték keresni, és egészen hajnali fél kettőig kutattak rokonuk után, de nem akadtak a nyomára.

A férfit novemberben és decemberben több százan keresték. A Körmendi Rendőrkapitányság rendőrein kívül részt vettek a kutatásban: a Batthyány Lovas Bandérium lovasai, a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola diákjai, a Győri Speciális Mentők, Nádasd polgárai és még sokan mások. Volt olyan nap, hogy kétszázan keresték az eltűnt férfit, sőt: a kutatáshoz egy drónt is bevetettek. Annak ellenére, nem bukkantak az eltűnt nyomára, hogy a Körmendi Rendőrkapitányság munkatársai rendkívül szervezetten végezték a keresést. A csapatokba osztott emberek csatárláncban fésültek át egyre nagyobb területeket.

A felsőmaráci erdőn kívül Halogy és Nádasd környékét is teljesen átkutatták déli-délnyugati irányban. Korábban azt valószínűsítették, hogy az eltűnt férfi nincs az eddig átvizsgált területen, hiszen teljesen átfésülték az erdőt. A Csörnöc patak és a Rába folyó közötti területet is átvizsgálták, de nem akadtak a férfi nyomára. Ennek ellenére valószínű, most éppen ezen az ingoványos területen találták meg. Bizonyosat azonban csak a vizsgálatot követően lehet majd mondani. A nyomozásnak kell kiderítenie az elhunyt halálának a körülményeit is.

Előzmények:

November 27-én kutyákkal is keresték az eltűnt férfit

December 14-én speciális mentőkutyákat vetettek be a keresésre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!