Rendőrségi

2016.06.24. 07:15

Vigyázat! Trükkös tolvaj járja Szombathely utcáit!

A szociális osztály munkatársának adta ki magát az a nő, aki segítség ígéretével jutott be egy lakásba, majd a tulajdonos pénztárcájával távozott.

Budai Dávid

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság ma reggel tette közzé honlapján, hogy egy ismeretlen nő – magát a szociális osztály munkatársának kiadva – csengetett be egy szombathelyi lakásba tegnap délután. Az ott élő asszony beengedte az ismeretlen, de segítséget ígérő idegent. A nő gyógyszertámogatással, élelmezéssel, valamint hallókészülék vásárlásával kapcsolatban ajánlotta fel támogatását és ehhez mindössze a sértett nyugdíjszelvényre volt szüksége. Az asszony jóhiszeműen átadta a kért iratot, amelyet a készpénzzel teli pénztárcájából vett elő. Csak az idegen távozását követően észlelte, hogy eltűnt az erszénye a benne lévő összeggel együtt. Az ügyben ismeretlen személlyel szemben, lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt tanácsolja, hogy az áldozattá válás elkerülése érdekében senkit ne engedjen be a lakásába, amíg az ismeretlen személyazonosságáról nem győződött meg hitelt érdemlően. Egyfajta egészséges bizalmatlansággal, fenntartással viszonyuljanak az ismeretlenekhez. A hivatalos szervek munkatársai arcképes igazolvánnyal rendelkeznek, azzal tudják igazolni magukat, kérjék el tőlük. Ha mégis megtörtént a bűncselekmény, forduljanak bizalommal a rendőrséghez és hívják a 112-es segélyhívó telefonszámot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!