Répcelak

2014.05.11. 13:55

Kovács Tibor szülő tárlata a Móra iskolában

Répcelak - Homokkőre festett vaddisznó, szarvas, erdei táj a tárlaton bevett szokás a Móra művészeti iskolában a szülői bemutatkozás.

Simon Erzsébet

- Az ember szeret általánosítani. Az erdészről és a vadászról, a természetszerető emberről például azt képzelni, hogy halk szavú, nyugodt, béketűrő ember, tiszteli a természet rendjét és csendjét. A művészekről pedig a bohém, harsány, szétszórt jelző jut az eszébe. És akkor találkozik egy halk szavú, nyugodt és béketűrő vadásszal, akiről kiderül, hogy szeret festeni - mutatta be a Móra Ferenc Általános Iskola és AMI madarak és fák napjához kötődő tárlatán Mészáros Péter a festőt, Kovács Tibort.

 

Szabó Balázs és Rudi Máté előtt a homokkőre festett vadállatok (Fotó: Molnárné Szabó Ernesztina)

A Hubertusz-kereszt ezüst fokozatával és Muray-plakettel kitüntetett vadász természetképeit horvátországi homokkőre festette. A tavaszi környezet- és természetvédelmi napok kapcsán mutatkozik be alkotásaival Kovács Tibor, egy másodikos, nagyon kreatív kisdiák édesapja. A tárlaton a gyerekek Molnárné Szabó Ernesztina művészeti tagozatvezető segítségével interaktív módon ismerkedtek a vadásztémával, a természet világával, az alkotásokkal a képek nyújtotta élményeken át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!