Répcelak

2015.05.20. 09:11

Dr. Németh Kálmán lett a Répcelaki Gazdakör elnöke

Tisztújítás volt a Répcelaki Gazdakörnél. Hat év után lemondott az elnök, a város volt polgármestere lett az új elnök.

Némethy Mária

1993. június 14-én alakult, jelenleg 40 gazda és támogató  tagja van a Répcelaki Gazdakörnek, ami több mint hat éven át Szabó Anna elnök vezetésével működött.  Ő tovább nem tudta vállalni a feladatot. A tisztújító közgyűlésen megköszönték Szabó Anna lelkiismeretes, és minden eddigi tisztségviselő kiváló és eredményes munkáját, majd az időközben megválasztott jelölőbizottság javaslata alapján a tagság egyhangúlag megválasztotta elnöknek dr. Németh Kálmánt, akinek eredeti végzettsége agrármérnök és húsz évig volt Répcelak polgármestere. A két alelnök Kiss János és Pap György lett.

Dr. Németh Kálmán is megköszönte Szabó Anna, valamint az eddigi tisztségviselők munkáját. Elmondta, épít az eddig elért eredményekre, és számos új javaslattal is előállt.  Így ezentúl évente három alkalommal lesz gazdaköri ülés (ősszel, év elején és júniusban, aratás előtt). Ezeken például bemutatnak növényvédőszereket, vetőmagokat, műtrágyákat az ezeket forgalmazó cégek. Ellátogatnak mezőgazdasági szolgáltatásokat és termékfelvásárlást ellátó cégekhez. Az eddigiekhez hasonlóan jó viszonyt tart fenn az egyesület a helyi önkormányzattal, amelynél  szorgalmazzák a mezőgazdasági utak felújítását. Szeretnék, ha időjárás-előrejelző készülék kerülne a répcelaki főtérre, mérleg az ipari parkba. További elképzelések között fogalmazódott meg kapcsolat felvétele a Vas megyei és az országos gazdakörökkel,  mezőgazdasági kiállítások látogatása (OMÉK, Bábolna), évbúcsúztató baráti összejövetel megszervezése, felkészülés a gazdakör megalakulásának 25 éves évfordulójára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!