Répcelak

2017.06.08. 18:15

Milliókat költöttek a fejlődésre - Mire jut idén a költségvetésből Répcelakon?

Milliókat költöttek Répcelak fejlődésére és szépítésére. Sok beruházás elkészült már és több a közeljövőben fejeződik be. Sorra vesszük, hogy idén mire jut a város költségvetéséből.

Budai Dávid

Az utóbbi időben rengeteg fejlesztés és beruházás valósult meg a városban, kezdve a Tatay utca víz- és szennyvízelvezetésétől, a város településfejlesztési koncepciójának és Integrált Településfejlesztési Stratégiájának elkészítéséig. A város idei költségvetéséből szinte minden területre jut pénz.

Március 13-án adták át a munkaterületet a ravatalozó felújításához, attól számítva 99 nap áll a kivitelező rendelkezésére, hogy befejezze a munkát, így könnyen kiszámítható, hogy nemsokára elkészül a kegyhely is. Ott a meglévő épület felhasználásával, a kegyeleti tér megnövelésével, a fedett előtér csökkentésével egy modernebb megjelenésű épületet alakítanak ki úgy, hogy a szertartások alkalmával a külső térről a búcsúztatás nagy tömeg számára is nyomon követhető legyen. Nemsokára megkezdődik az egészségház átalakítása is, ahol egyebek között új helyiségeket alakítanak ki, teljesen kifestik az épületet és megoldják a külső homlokzat hőszigetelését és felújítását is. A tervek szerint június 26. és augusztus 25. között végzik el a munkákat. Ezzel szinte egy időben az általános iskola D épületének középső szintjén is elkezdik a vizesblokk felújítását. Nemcsak a vízvezeték-hálózat újul meg, de a villamoshálózatot is kicserélik, új csempe és járólapburkolatok lesznek, és elválasztó paravánokat is építenek. A butiksor mögötti vízvezeték kiváltása már megtörtént, ahogyan a már említett Tatay utca vízvezetéke is elkészült áprilisban. A város legújabb utcájában azonban még folynak a munkálatok. Hátra van még a villamos hálózat és a közvilágítás munkálatainak a befejezése, és a gázellátási hálózat kiépítését is rövidesen elkezdik.

A város útjain keletkezett kátyúkat is betömték és végeztek a Petőfi Sándor, valamint az Avar utca felújításával is. A tervezett fedett piac és az árusításra kijelölt területek funkcionális összekapcsolása érdekében, tekintettel a balesetmentes közlekedésre, megállapodást köt az önkormányzat és az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság, hogy a 86-os úttól a Gárdonyi utcában száz méter hosszban található Öv-árok lefedési munkáit az igazgatóság elvégezze. Persze nemcsak a biztonságra költenek, hanem arra is, hogy a város szebb legyen. Idén készült el Bárány János 56-os forradalmár emlékére az emléktábla, és több utcában is végeztek fásítási, tereprendezési munkálatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!