Sárvár

2015.05.07. 05:06

Százéves és néhány napja hungarikum - A magyar védőnői szolgálatot ünnepelték Sárváron

Százéves a magyar védőnői szolgálat. Ebből az alkalomból gyűltek össze a sárvári és a celldömölki járás védőnői szerdán.

Gyuricza Imre

A Születés hete sárvári programjaként megrendezett szakmai programon Fehér László celldömölki, Kondora István sárvári és Szabó József répcelaki polgármester, valamint Patyi Elemér, a Sárvári Többcélú Kistérségi Társulás elnöke is részt vett. Dr. Wachter Walter László sárvári járási tisztifőorvos köszöntötte a megjelenteket,majd Kondora István és Fehér László méltatta a védőnők elévülhetetlen érdemeit. Fehér László vulkánparki belépőket adott át a védőnők részére.

Horváth Hajnalka vezető védőnő a száz év történetét históriai alapossággal ismertette. Nagy tetszést arattak a védőnők munkájáról bemutatott korabeli filmhíradó részletek. A sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola diákjai Vörös Krisztina tanárnő által szerkesztett élvezetes műsorral örvendeztették meg a résztvevőket.

Az ünnepség végén megérkezett  a hatalmas születésnapi torta, amely a négy város - Sárvár, Celldömölk, Répcelak és Jánosháza jóvoltából - került a díszterem közepére, de ott csak rövid időt töltött, mert hamarosan felszeletelve a tányérokra került. A Vas Megyei Kormányhivatal jóvoltából. Minden hölgy egy-egy szál fehér rózsát kapott.

A szakmai találkozón szó esett arról is, hogy  április 23-ától hungarikum a magyar védőnői szolgálat, amely annyira egyedi, hogy ilyen komplex szervezet nincs még egy a világon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!