Sport

2013.11.03. 15:05

Nem ellenfelét, magát verte meg a VSA

Szombathely - Győzelmi lehetőséget szalasztott el a Vasi Sport Akadémia NB I-es női röplabdacsapata. A rengeteg hiba pecsételte meg sorsát a Palota ellen.

Horváth Erika

A még nyeretlen, újonc szombathelyiek az egyik közvetlen riválisukat, a két győzelemmel és öt vereséggel álló Palota RSC együttesét pénteken késő este fogadták. A hazaiak határozatlanságuk miatt nem tudtak nekiesni a Palotának, csak 4-4 után kezdtek rendeződni látszani a soraik. De rossz nyitásokkal és buta hibákkal 7-4 és 16-12 után is magukra húzták ellenfelüket (19-20). 21-23-ról még sikerült visszahozni a reményt, de a kiélezett végjátékban megint nem volt elég figyelem és önbizalom (26-28). Jó sáncokkal, ütésekkel, nyitásokkal szőnyegbombázást hajtott végre a második játékrész elején a VSA (12-4), de sok-sok mezőnybeli hibával megint maguknak tették nehézzé a végjátékot. Ám ezúttal feléjük billent a mérleg nyelve (26-24). A harmadik szett eleje megint csak a vasiaké volt (7-3), de fokozatosan megint csak elbizonytalanodtak. Átvette a játék irányítását a Palota, sokszor csak keresték a labdát a hazaiak (13-25). Úgy tűnt, a negyedik játszmában (vissza)fordul a kocka, az első technikai időnél magabiztosan vezetett a VSA (8-4). A folytatásban azonban ismét rossz nyitásfogadások, hiányos sáncok, rosszul előkészített támadások jellemezték a játékát, és bár 19-23-ról megint sikerült egyenlíteni, a hálónál és mezőnyben is sokat javult vendégek már nem engedték ki a kezükből a győzelmet (23-25).

Vasi Sport AkadémiaPalota RSC 1:3 (-26, 24, -13, -25)

Szombathely, 100 néző, NB I-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Éri, Tillmann.

VSA: Varga, Takács, Bodovics, Simon, Kiss, Mohl-Benesóczky. Csere: Sipos V. (liberó), Gőczi, Mikos, Bokor. Edző: Mucsi Péter.

Palota: SZŰCS, Petrás, Nyuka, Soós, Balajcza, Papp. Csere: Dénesi (liberó), KOVÁCS. Edző: Fodorné Kastner Veronika.

Mucsi Péter: – Ma mi vertük meg magunkat. Az elején a rengeteg rontásunkkal tartottuk játékban a Palotát, és amikor már belelkesedtek a vendégek, nagyon nehéz lett a dolgunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!