Sport

2013.11.13. 19:25

Síugró Chernel Kupa

Kőszeg - Szép hazai, kőszegi sikerekkel zárult a Kenyérhegy műanyag borítású sáncain megrendezett 7. Chernel Kupa nemzetközi síugróverseny.

Tóth Gábor

A Magyar Sí Szövetség 100 éves jubileumi programsorozatának égisze alatt rendezte meg a Kőszegi SK síugró szakosztálya a népszerű Chernel Kupát. A hagyományoknak megfelelően a versenynek a kenyérhegyi síugró centrum adott otthont – amely Magyarország egyetlen ilyen jellegű létesítménye. A sok-sok társadalmi munkának, segítő vállalkozónak köszönhetően a létesítmény évről-évre fejlődik, a pályák állapota külföldi helyszínekkel is felveszi a versenyt.

Vörös Virág, a kőszegiek rekordot döntő síugrója. Fotó: Kőzegi SK

A versenyre érkeztek Ausztriából és Romániából is, összesen 48 nevezőt regisztráltak. A kétnapos program első napján edzéslehetőséghez jutottak a versenyzők. A versenyt a kicsik kezdték a K-10 méteres sáncon, ezt követte a K-20 méteres sánc, végül a nagyobbak, rutinosabbak ugrottak a K-30-as sáncról. A női versenyzők remekeltek. A K-20 méteres pályán az eddigi 17,5 méteres ugrást fél méterrel ugrotta túl az osztrák Doppelreiter Nina, az ESV Mürzzuschlag versenyzője. Vörös Virág (Kőszegi SK) pedig a K-30 méteres sáncon javította 28,5 méterről 30 méterre az új csúcsot. A versenyen egy új csapat is bemutatkozott, Romániából, Hargita megyéből, Tekerőpatak településről – ahol most kezdték feléleszteni a múltbeli híres síugró életet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!