Sport

2014.01.17. 14:25

Harcolni, küzdeni kellene a Fehérvár ellen

Szombathely - Az NB I. A-csoportos kosárlabda-bajnokság 17. fordulójában vasárnap, 17 órakor a felsőházért küzdő Falco-Trend Optika KC Szombathely a bajnoki címvédő Alba Fehérvár vendégeként lép pályára.

Viola Beata

A jó formában lévő Alba (11/5) a tabella 3. fokáról fut neki a mérkőzésnek, míg a Falco (6/10) a 8. pozícióból várja az összecsapást. A bajnoki címvédő fehérváriak hazai pályán csak egytelen mérkőzést veszítettek el a 15. fordulóban a Körmend okozott meglepetést (90-93). A Falco viszont nagyon erőtlen idegenben, távol Szombathelytől hét mérkőzését játszott, és csupán egyszer, a sereghajtó Nyíregyháza vendégeként nyert (69-93).

A sárga-feketék malmára hajthatja a vizet, hogy az az Alba szerdán is játszott, a Szegedet verte könnyedén (88-60). A Falco pihentebb, hiszen legutóbb szombaton meccselt, a Pécs ellen szenvedte ki a sikert (74-73). A 6. fordulóban a Fehérvár győztesen távozott Szombathelyről (79-82). A fehérváriak Maurice Kemp személyében sérülés miatt továbbra is nélkülözni kénytelenek hármas-négyes poszton bevethető légiósukat. A felsőházért küzdő Falcónak bizony nagyon jól jönne egy bravúrgyőzelem...

- Ha valami jó eredményt akarunk elérni, akkor az elmúlt hetekben mutatott játéknál sokkal jobb teljesítménnyel kell előrukkolnunk - szögezte le Andjelko Mandics, a Falco-Trend Optika KC Szombathely trénere. - Nem elég az, ha csak egy-egy periódusban kosárlabdázunk elfogadhatóan, az egész mérkőzésen koncentrálnunk kell. Azt sem szeretném még egyszer átélni, hogy ha az ellenfél kezd fölénk nőni, 6-8 ponttal vezetni, akkor egyszerűen összeroppanunk. Az Alba jó csapat. agresszív kosárlabdát játszik, erőlteti az egészpályás letámadást, végig kemény tempót diktál. Megpróbálja minél több hibába belehajszolni riválisát. Ellenfelünk szervezett társaság, de a két amerikai légiósa, Moore és Hobbs képes a kreatív játékra, vagyis felállt védelem ellen sem jön zavarba. De rajtuk kívül is több jó képességű kosarast felvonultat. Persze az Alba sem verhetetlen csapat, ezt Körmend is bizonyította. Harcolni, akarni kell, bártan játszani az első perctől kezdve az utolsóig. Mindenki egészséges, teljes látszámban dolgoztuk végig a hetet, becsülettel felkészültünk a találkozóra. Nem mi vagyunk az esélyesek, de bízom benne, hogy nem fogjuk odaajándékozni a győzelmet vendéglátónknak.

Sanyarú idők járnak mostanság a szombathelyi szurkolókra. Eddig csak csapatuk gyenge szereplése miatt bosszankodhattak, az elmúlt napokban azonban Will Tamás ügye is borzolta a kedélyeket a Falco játékosát egy hölgy vádolta meg azzal, hogy szilveszter éjszakáján megverte.

- Nincs változás az ügyemben, hivatalos értesítés még nem kaptam arról, hogy zajlik-e vizsgálat, esetleg nyomozás ellenem - árulta el a csapatkapitányi tisztségéről lemondó Will Tamás. - Szeretnék pályára lépni Fehérváron. Amennyiben lehetőséget kapok, megpróbálok csak a játékra koncentrálni, mindent el fogok követni azért, hogy hasznos tagja legyek a csapatnak. Bár tudom, hogy nem lesz könnyű dolgom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!