Sport

2014.05.21. 11:05

Két vasi a karate Eb-n

Szombaton és vasárnap Csehország, Prága ad otthont az idei JKA korosztályos karate Európa-bajnokságnak. A mezőnyben ott lesz két vasi fiatal: Berta Dániel és Mesics Bertalan is.

Tóth Gábor

A magyar delegáció 47 versenyzővel, öt edzővel, öt versenybíróval utazik el Prágába. A karatékák pénteken átmozgató edzésen vesznek részt, szombaton az egyéni, vasárnap pedig a csapat versenyszámokat bonyolítják le.

Berta Dániel, a tápláni klubból. Fotó: Németh Róbert

A vasi színeket két 14 éves versenyző képviseli az Eb-n. A Tápláni Karate SE Berta Dánielt „küldi csatába" egyéni és csapat kumitéban (küzdelem), aki az őszi, kecskeméti magyar bajnokságon második lett, tavasszal pedig a Törökbálint Kupa országos bajnokságon az első helyen végzett. Németh András tanítványa a tavalyi szerbiai Eb-n a kumite csapat tagjaként ezüstérmes lett. Idén is érmet várnak tőle. A Sárvári SKE sportolója, Mesics Bertalan egyéni és csapat formagyakorlatban teszi próbára a tudását. 2013 őszén az Atarashii Kupán bronzérmet szerzett, és a magyar bajnokságon is a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Az idei stílus ob-n a második volt. Németh Róbert tanítványa 2010 óta a magyar JKA korosztályos válogatott tagja, a tavalyi Eb-n csapatban bronzérmes lett. Csehországban is esélyes egy jó helyezésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!