Sport

2014.07.01. 17:55

Doyne hazatért, és egy rutinos centert is igazolt a Falco

Jara Rubin Doyne személyében egy régi ismerőssel erősítette a Falco KC Szombathely A-csoportos kosárcsapata, valamint egy rutinos szerb center, Milan Majsztorovics is aláírt a sárga-feketékhez.

Tóth Gábor

Jara Rubin Doyne, vagy ahogyan a szurkolók becézték, Bam Doyne alapembere volt annak a Falcónak, amely a 2007/2008-as szezonban megnyerte a klub első bajnoki címét. Tavaly Nyíregyházán játszott, de korábban megfordult Székesfehérvon és Pécsett is. Mindenhol remek mutatókkal zárt, az de legnagyobb sikerét egyértelműen Szombathelyen aratta a 29 éves egyes-kettes poszton bevethető, rendkívül ponterős amerikai légiós.

A 2007/2008-as bajnokcsapatban Kálmán László (balról) és Jara Rubin Doyne (jobbról) csapattársak voltak. Most ismét együtt küzdhetnek a Falco sikeréért, Kálmán a kispadon, Doyne pedig a pályán (Fotó: Archívum/Kiss Teodóra)

A 31 éves, 208 centis szerb Milan Majsztorovics 4-es és 5-ös poszton egyaránt bevethető. A legutóbbi szezont a lengyel élvonalban, a Trefl Sopot csapatában töltötte, amellyel bronzérmet szerzett, 44 meccsen 16,2 perc alatt 6,4 pontot és 3,7 lepattanót átlagolt, a legtöbbször csereként lépett pályára. A Szpartak Szabadka csapatában nevelkedett, éveken át játszott a német (EWE Baskets Oldenburg) és a spanyol (Assignia Manresa, Lagun Aro Bilbao) élvonalban. 2004-ben Adria Ligát nyert a szerb Reflex Zeleznik játékosaként, 2009-ben pedig a német Bundesligában szerzett bajnoki címet az Oldenburg mezében.

– Bam Doyne-al a szezon végéig szóló szerződést írtunk alá, Milan Majsztoroviccsal viszont 1+1 éves szerződést kötöttünk. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a klub nem elégedett a játékos teljesítményével, úgy 2015. május 20. és június 10. között egyoldalúan felbonthatja az egyezséget – árulta el a Falco KC Szombathely ügyvezetője, Gráczer György.

Fotó: Bodnár Tibor

– Elégedett vagyok, hiszen két rutinos játékossal sikerült megerősíteni a keretet, ráadásul mindkét igazolást reális áron, majdnemhogy olcsón tudtuk tető alá hozni - fogalmazott Kálmán László, a Falco KC trénere.

- Tavaly hiányzott a csapatból a rutin, valamint az igazán nyerő típusú játékosoknak, a vezéregyéniségeknek is híján voltunk – ezen próbálok változtatni. Doyne-t nem kell bemutatni senkinek, posztján az egyik legjobb légiós az országban. Majsztorovics is remek mutatókkal rendelkezik. erős, magas, ugyanakkor távolról is veszélyes, így támadásban és védekezésben is hasznunkra lehet. Egyikük sem fog 40 percet a pályán tölteni. Játsszanak 25-30 perceket, de azt magas hőfokon, minőségi kosárlabdával megtöltve. Egy gyors, agresszív játékot játszó csapatot szeretnék kialakítani, ehhez keresem a megfelelő személyeket. Továbbá az sem árt, ha lesz versenyhelyzet a csapatban, mert tavaly ez sem jött össze, nem a legszerencsésebben lett kialakítva a keret, így többen gyengébb teljesítménnyel is sok időt töltött a pályán. A reményeim szerint egyébként Doyne és Majsztoroviccs is hosszabb távon erősíti majd a Falcót. Egy irányítót még keresünk, de egészen jól állunk a csapatépítéssel.

A Falco keretéhez korábban már csatalakozott Bus Iván Sopronból és Derek Hall Nyíregyházáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!