Sport

2014.12.03. 16:40

Kick-box: Szász Krisztofert jutalmazták

Budapest - A Magyar Kick-Box Szakszövetség vezetése a Metex05-Contorll SE tehetségét, Szász Krisztofert is jutalmazta év végi ülésén.

Tóth Gábor

A Magyar Kick-Box Szakszövetség Budapesten a Danubius Hotelben tartotta év végi sajtótájékoztatóját. Az évértékelőn a szakágak vezetői beszámoltak az idei év legjelentősebb eredményeiről, sikereiről. A szövetség elnöke, a MOB alelnöke, dr. Leyrer Richárd pedig elismerő oklevelet nyújtott át azoknak a válogatottaknak, akik 2014-es esztendő felnőtt, vagy utánpótlás világversenyein a dobogó legfelső fokára állhattak.

Az ifjú Szász Krisztofer a szövetség rangos elismerésével Fotó: Metex05-Controll SE

A szombathelyi Metex05-Controll Sportegyesületből Szász Krisztofer, a Riminiben megrendezett WAKO kadet és junior világbajnokság (kadet II., -42 kg, kick-light) aranyérmese részesült ebben a rangos kitüntetésben. Krisztofer hat évesen kezdett kick-boxolni Marton Klára gyermek csoportjában, kimagasló tehetségének és szorgalmának köszönhetően már 2008-ban versenyeken vehetett részt. 2012-től az edzéseit Dancsó Zoltán vezeti. 2013-ban került be az utánpótlás válogatottba, a tavalyi Európa-bajnokságon már bronzéremig jutott. Többszörös diákolimpiai bajnok, magyar bajnok, Világ Kupa-győztes, mindezek mellett idén világbajnokságot is nyert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!