Sport

2015.09.29. 07:46

Pályán a női kézisek

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 2. fordulóját fölényes győzelemmel tudta le az SZKKA és a CVSE, a Körmend és a Sárvár ikszelt a megyei rangadón, kikapott a Bük.

Tóth Gábor

Körmendi DMTE–Sárvárfürdő Kinizsi 22-22 (14-14)

Körmend, 80 néző, NB II-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Burghardt L., Burghardt R.

Körmend: Bertai A. – Török 1, Bokor 6/2, Németh A. 1, Matetits 2, Szabó A. 4, Cser 1. Csere: Anek J. (kapus), Kiskós 2/1, Kisbalázs, Huszár, Kovács D., Adorján 1, Kalamár, Benedek 3, Faragó 1. Edző: Oláh Sándor.

Sárvár: TAKÁCS – Nardai 1, Bolfán 5, Soós P. 3, Farkas J. 3, Fehér D. 4., Kiss N. 2. Csere: Márkus, Bősze 2, Doncsecs 2, Hegyi, Pup, Soós R. Varga Á, Csejtei.

Rosszul, ziccereket hibázva kezdtett a Körmend, ez kihasználva előnybe került a Sárvár (6 perc: 3-2). Innentől fej-fej mellett haladt a két csapat, aztán a vendégek megléptek (19. perc: 10-7). Félidőben mégis döntetlennel vonultak szünetre a felek. A második játékrész elején is a sárváriaknál volt az előny, de a vendéglátó egyenlített (55. perc: 20-20), sőt, a vezetést is átvette (56. perc: 22-20). Az utolsó másodpercben – amikor is téves döntést hoztak a zsüritagok és a játékvezetők – ziccert hibázott a győzelemért rohamozó Körmend, így döntetlennel zárult a találkozó. Junior: 24-27.

Oláh Sándor: – Két mérkőzésen összesen 31 ziccert hagytunk ki. Ez mindent elmond a csapatunkról.

Hegyi Gábor: – Amint az várható volt, egy megerősödött hazai csapat fogadott bennünk, mi pedig 50%-ban megújult kerettel kezdtük a szezont. Mindkét csapat nagyot küzdött, kezünkben volt a mérkőzés, de a külső körülmények is befolyásolták az eredményt. Egyértelmű műhibát vétettek a hivatalos személyek, ennek következtében az utolsó percekben káosz uralkodott mind a pályán, mind az asztalnál.

SZESE Győr–Dr. LUPO Büki TK 16-15 (9-6).

Győr, 50 néző, vezette: Puszta, Szalayné.

Bük: HARASZTOVICS – Binder 4, Udvardi 4/2, Németh D. 3, Pataki 2, Szalai, Ravadits. Csere: Palkovits (kapus), Szenczi, Csóka 2, Szabó N., Csabai, Markó, Németh B., Szabó D., Szabó R.. Edző: Mátés István.

Az egyetemi csarnok foglaltsága miatt egy sátortetős pályán kellett mérkőznie a csapatoknak. A játékosok nehezen alkalmazkodtak a körülményekhez, a góllövéssel mindkét csapat hadilábon állt. (10. perc: 2-1). Az első félidő vége, 6-6-ot követően a hazai csapatnak sikerült jobban. A második félidő elején öt gólra nőtt a győri egyetemisták előnye (35. perc: 11-6). A vendégek próbáltak kapaszkodni, de főleg támadásban rengeteg hibát vétettek. Ennek ellenére kiegyenlítettek (53. perc: 15-15). Viszont a fordítás már nem sikerült. Junior: 33-27.

 

Celldömölki VSE Vulkánfürdő–Tapolcai VSE 37-21 (18-7).

Celldömölk, 100 néző, vezette: Lábadi J., Szakatics A.

CVSE: Szabó – Geiger 3, Szomorkovits L.16, Tóth 5, Vlasich 1, Németh 2, Sebestyén 10. Csere: Balogh, Pongrácz, Marton, Bognár, Szalai. Edző: Rozmán Gergő.

Döcögős játékkal kezdődött a mérkőzés, majd feléledt a Cell és sorra lőtte a gólokat. Jó védekezéssel, ötletes támadásokkal már az első félidőben eldöntötte a meccs sorsát. A folytatásban is potyogtak a gólok, de a védekezése visszább esett a hazai csapatnak, így a Tapolca is be-betalált, de a celli győzelemnek csak a különbsége volt kérdéses. Minden hazai játékos kivette a maga részét a győzelemből. Junior: 13-23.

 

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia–Veszprémi Egyetemi SC 40-17 (21-5).

Veszprém, 100 néző, vezette: Burghardt L., Burghardt R.

SZKKA: Tömő A. – Mayer 3, Pukler 5, Mórocz 2, Gaylhoffer 4, Ghetu 4, Szendrei 6. Cserék: Jurik (kapus), Szecsődi 1, Debreczeni 4, Jámbor 1, Győrffy 7, Csire 1, Cser 1, Gerencsér. Edző: Bölöni Roland.

Rohanós kézilabdával kezdték a mérkőzést a szombathelyi lányok, pontos, remek támadásokkal, így gyorsan tetemes előnyre tettek szert. A folytatásban sem változott a játék képe, sok gólt lőttek a vasiak, folyamatosan nőtt a különbség, a félidőre tizenhat gólosra hízott (21-5). Szombathelyi oldalon mindenki játéklehetőséget kapott, gond nélkül szerezte meg az újabb két pontot a csapat. Junior: 41-16.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!