Sport

2015.10.15. 15:48

Rajt a sakk NB I/B-ben - Két Vas megyei csapat a Charousek csoportban

Megyei körkép – Az NB II. után az NB I/B-ben is megkezdődik a sakk csapatbajnokság. A Charousek csoportban a Szentgotthárd-Alsószölnök STE és a Haladás VSE-Infraplan II. a vasi résztvevő.

Horváth Erika

Az NB I/B két tízes csoportja közül a Charousekben szerepel a két Vas megyei csapat. A Szentgotthárd-Alsószölnök STE már a negyedik szezonját kezdi a másodosztályban; a 2013/2014-es szezonban bronzérmes is volt, az előző idényben pedig ötödik.

– A csapatunkból ifjúsági játékosunk, Parragi István távozott. Érkezők többen vannak: a szlovén nemzetközi mester Titan Matej (2225), Zalaegerszegről Nagy Kristóf (2119), Pétről Bartók Zoltán (1906) igazolt hozzánk, illetve az ifjúsági korú Rátkai Marianna és Rátkai Bálint is a mi csapatunkban folytatja – sorolta az alsószölnökiek csapatvezetője, Király Ferenc. – Ebben az évben is azt a célt tűztük ki, hogy megőrizzük NB I/B-s tagságunkat. Nehezíti a dolgunkat, hogy a kilencből három forduló is ütközik a szlovén játékosaink programjával. A hazai mérkőzéseinket továbbra is a szentgotthárdi Hotel Lipában rendezzük.

A Haladás VSE-Infraplan egy év szünet után indíthat újra csapatot az NB I/B-ben is – NB II-es bajnokként jutott be a gárda. A zöld-fehérek NB I/B-s csapata – akárcsak az NB I-es és NB II-es – is a Tó Vendéglőben játssza a hazai bajnoki meccseit.

– Nagyon erős lett a mezőny, több csapat is pályázik az NB I-re, de a bennmaradásért is nagy harc várható – jósolta Pergel László csapatvezető. – Nekünk hat olyan mérkőzésünk lesz, amelyen nélkülöznünk kell légiósokat. Ebben a csapatunkban azért elsősorban azok a fiataljaink kapnak lehetőséget, akik ostromolják az élvonalat, de még nem férnek be az NB I-es gárdánkba.

A két vasi csapat vasárnap idegenben kezd, a SZ-A STE Budapesten a Lila Futó-Hóbagoly, a HVSE II. a Balatonfüred vendége lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!