Sport

2016.08.11. 15:55

Elismert sportos évek

Bajánsenye - Fontos jubileumhoz ért a település, hiszen a helyi sportegyesület megalakulásának 70. évfordulóját ünnepelték Bajánsenyén.

Kálmán György

Az ünnepi közgyűlés vendége volt prof. dr. Gadányi Károly, a Magyar Labdarúgó Szövetség Vas Megyei Igazgatóságának tiszteletbeli elnöke, Gerencsér Tibor, az igazgatóság versenybizottságának elnöke, Nagy Gábor, a Vas Megyei Közgyűlés Ifjúsági és Sportbizottsága elnöke és Fedor Sándor, a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia edzője, a Szombathelyi Haladás egykori játékosa.

A rendezvény díszvendége Kálmán József nyugalmazott iskolaigazgató, testnevelő tanár, a labdarúgócsapat egykori edzője volt. A megemlékezésen Horváth Zsolt sport-egyesületi elnök mondott ünnepi beszédet. Györke Gyula polgármester arról beszélt, hogy a sport mértéktartó, de biztos támogatása fontos önkormányzati feladat. - Meg-alakítani könnyebb volt az egyesületet, mint működtetni, és tartalommal megtölteni - mondta prof. dr. Gadányi Károly. Gratulált a senyeieknek az elmúlt hét évtized eredményeihez. A megyei szövetség a jubileum alkalmából emlék-plakettet adományozott a sportegyesületnek, Györke Gyulának és Horváth Zsoltnak pedig a labdarúgásért végzett munkáját ismerték el.

Nagy Gábor, a Vas Megyei Közgyűlés Ifjúsági és Sportbizottsága elnöke a megyei közgyűlés elismerő oklevelét hozta, mellette Gerencsér Tibor és Horváth Zsolt, az egyesület elnöke  Fotó: Kálmán György

Nagy Gábor átadta a megyei közgyűlés emlékoklevelét, és elismerésben részesítette Györke Gyula polgármestert. A közgyűlés végén Kálmán József mesélt történeteket azokból az időkből, amikor még fűzős labdával játszottak, Csepel teherautóval jártak mérkőzésekre és határőrök voltak az idegenlégiósok . Az ünnepséget követően leleplezték a sportöltöző falán elhelyezett emléktáblát, amellyel az egykori sportolók előtt tisztelegnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!