Sport

2017.05.14. 18:05

Megye I: Vépen lett bajnok a Körmendi FC

A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában a Körmend 2-1-es vépi sikerével már bajnok. Így hiába nyert szintén 2-1-re Egyházasrádócon a második Celldömölk, eldőlt az aranyérem sorsa.

Pum András

Kemenesalja FC-Vasvár VSE 4-4 (3-1)

Vönöck, 80 néző, vezette: Kovács B.

Kemenesalja: Nagy Sz. - Szakál E., Princzes (Balogh D.), Veszprémi, SZAKÁL M. - LAKI, Németh P. (Bognár M.), Berecz, Mendel (Dobány) - Erdélyi, BELEGRAI. Játékos-edző: Dobány Gábor.

Vasvár: Smolczer - Bakos D., Bakos Cs., Bíró (Dézsi), Varga A. - Berta, Robán, Czövek, Hajas - Réfi, Horváth A. Edző: Konrád Péter.

Gólszerzők: Mendel, Laki, Szakál M., Veszprémi, illetve Czövek, Horváth A., Berta.

Óriási elánnal kezdte a találkozót a Kemenesalja. Agresszív játékának köszönhetően hamar megszerezte a vezetést. Ráadásul öt perc alatt lőtt két gólt, ami alaposan megzavarta a vendégeket. Ennek megfelelően továbbra is támadásban maradtak a hazaiak, akik álomszerű félórát produkáltak. Ezt követően aztán magára talált a Vasvár is és az első félidőben szépített.

A fordulás után érezhetően elfáradtak a vönöcki játékosok, ezt pedig próbálta kihasználni a Vasvár. A sors iróniája, hogy egygólos hazai előnynél ziccert hibáztak a támadók, majd az ellenakcióból a vasváriak találtak be. Az első félidőben a Kemenesalja, a másodikban a Vasvár akarata érvényesült jobban, az eredmény igazságos.

Kőszeg-Rábapaty 0-1 (0-1)

Kőszeg, 300 néző, vezette: Szabó III.

Kőszeg: Táncsics - Molnár Cs. (Biegner), Rácz, Major - Hankó (Kovács), Toldi (Réti), BUJTÁS, MARTI CH, Prán (Varga) - DÉVAI, SZOLYÁK. Játékos-edző: Táncsics And-
rás.

Rábapaty: KIRÁLY T. - NÉMETH B., CSUPOR, FEHÉR, BALHÁSI - Piros, Király L., Dovánszki (Horváth Gy.), Kovács T., Szabó A. - Bajnok (Enzsöl). Játékos-edző: Enzsöl Gábor.

Sajnálatos és egyben tanulságos eset miatt az ifimérkőzés elmaradt. A felnőttek összecsapását viszont meg lehetett tartani. Góllal kezdett a vendégcsapat, egy beívelést Csupor csúsztatott a kapuba. Szemmel láthatólag megzavarta a váratlan találat a hazaiakat. Aztán egy szabadrúgást a vendégek kapusa védett, a kipattanót Bujtás centikkel melléfejelte. Majd Szolyák került óriási helyzetbe, de föléhelyezett. Több alkalommal pedig a partjelző integetése akadályozta meg a hazaiakat a gólszerzéstől.

A második félidőben a kőszegiek ott folytatták, ahol az első játékrészt abbahagyták. Sorra alakította ki a helyzeteit a hazai csapat, Réti beadását Szolyák három méterről rúgta fölé, Kovács lökete a felső lécről csapódott vissza. A rábapatyiak ki sem jöttek saját térfelükről, amikor pedig labdát szereztek, igyekeztek
faultokra játszani, hogy ápoltassák magukat, húzták az időt. A végjátékban újabb rohamokat indítottak a kőszegiek, de a nagyobbnál nagyobb helyzeteik is kimaradtak. A futball igazságtalan játék, ez pár hete Nádasdon, és most is megmutatkozott. A többgólos hazai győzelem helyett a szerencsésebb vendégcsapaté lett a három pont.

Kiswire Szentgotthárd VSE-Schott Lukácsháza SE 1-2 (0-1)

Szentgotthárd, 100 néző, vezette: Héra.

Szentgotthárd: Soós - KOVÁCS G., Kovács P. (KOSTYÁL), Sütő (Horváth Gy.), MERKLI - Nagy O., Dancsecz, Vass (Muszka), Bedi - Sipos (Wágner), Takács. Edző: Heiter László.

Lukácsháza: HORVÁTH K. - Németh R., Baranyai, Bolfán, SCHWARZ (Tar Mátyás) - Tar Máté, LENGYEL, Vörös, Kovács D. - Naisz (Kovács Sz.), Szabó C. Edző: Bezdi István.

Gólszerzők: Kostyál, illetve Lengyel, Schwarcz. Kiállítva: Németh R., Vörös.

Az első két helyzet a szentgotthárdiak előtt adódott, aztán egy védelmi hibát a lukácsháziak kihasználtak és Schwarz révén vezetést szereztek. Ezt követően mezőnyjáték folyt a pályán, a vendégek szinte kizárólag pontrúgásokból veszélyeztettek. Szünet után is folytatódott a mezőnybeli futball, valamirevaló lehetőség nélkül. Aztán a 65. percben egy talált góllal már kettővel mentek a lukácsháziak. Ettől kezdve mintegy varázsütésre megváltozott a hazaiak futballja. Elkezdett rohamozni Heiter László legénysége. Erőfeszítéseiket hamarosan siker koronázta, a 80. percben Kostyál találatával szépítettek. Az utolsó tíz percben óriási rohamokat vezettek a hazaiak, kapufát rúgtak, aztán a lukácsházi kapus védett bravúrral. Az utolsó percekben kilenc főre fogyatkoztak a vendégek, második sárga lappal Németh és Schwarz is a kiállítás sorsára jutott.

Összességében végig sportszerű, küzdelmes mérkőzésen a szerencsésebb csapat győzött. A szentgotthárdiak 75 percig aludtak , utána kezdtek el valóban úgy játszani, ahogy kellett volna, de már késő volt. A gotthárdiak számára tehát ezúttal sem bizonyult hazai pályának a hazai pálya.

Vép VSE-Körmendi FC 1-2 (0-1)

Vép, 200 néző, vezette: Vass.

Gólszerzők: Nagy Zs., illetve Vermes (öngól), Balikó (11-esből).

A vépiek ezúton is köszöntik a 70. születésnapját ünneplő korábbi szakosztályvezetőt, Kövér Jánost.

Egyházasrádóci SE-Celldömölki VSE 1-2 (1-1)

Egyházasrádóc, 100 néző, vezette: Bedi.

Gólszerzők: Németh Martin, illetve Piri, Győrvári.

Uraiújfalu SE-Jánosháza SE 1-7 (0-4)

Uraiújfalu, 80 néző, v.: Takács R.

Vasi Opus-Nádasd- Répcelaki SE 1-2 (0-1)

Nádasd, 100 néző, vezette: Szabó II. Z.

G.: Burka, illetve Németh G., Szabó B. pa, pcs

Szünet után robbantott a Király

Király SZE-Rum KSC 3-1 (1-1)

Szombathely, 90 néző, vezette: Marácz.

Király: Mester - Sásdi, Varga G., Fritz (Balikó), Biácsy (Szalay Cs.) - Hegedűs (Németh D.), Hujber G., Petrőczi, KISS B. - Janzsó (Szabó Z.), Hajmási. Edző: Hegyi László.

Rum: Tar (Bősze) - Ivic, Kontics, Csernák, SOMOGYI, Molnár, Papp, Tóth M., KORONCZAI, Gyurkó, Pásti. Edző: Pup András, Somogyi Gábor.

Gólszerzők: Fritz, Hegedűs, Szabó Z., illetve Somogyi.

A fekete mezes szombathelyiek a szünet után felülkerekedtek és 3-1-re nyertek
Fotó: Unger Tamás

Úgy kezdte a találkozót a Király, ahogy azt a szurkolók elvárták tőlük. Harcos játékának meg is lett az eredménye, hiszen korán vezetést szerzett a hazai csapat. Ezt követően több ziccert is kihagytak a szombathelyiek, a vendégek pedig szép lassan magukra találtak. Ahogy ilyenkor lenni szokott, a Rum kiegyenlített. A második játékrészt is a hazaiak kezdték jobban és szinte a kezdés után ismét vezetésre tettek szert. Azonban a gól inkább a Királyt zavarta meg, és a Rum átvette a találkozó irányítását. Az egyenlítés csak azért nem született meg, mert az utolsó passzokba hiba csúszott, illetve a befejezésnél nem voltak kellően higgadtak a támadók. A hajrában aztán bebiztosította győzelmét a szombathelyi alakulat. Az eredmény ellenére nagyon szoros és élvezetes találkozót vívtak a csapatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!