Sport

2016.11.04. 14:02

A bajnokságban folytatja mérkőzéssorozatát az Egis Körmend

Nincs megállás az Egis Körmend férfi kosárlabda csapatának számára, hiszen a keddi nemzetközi kupamérkőzés után szombaton már idehaza, a Pécsi VSK – Pannonpower együttesét fogadják a piros-feketék. A labdát 18 órakor dobják fel a Városi Sportcsarnokban.

Németh Zsolt

Szerdán éjjel érkeztek Körmendre a Hollandiában járt sportolók, akik a mérkőzésig hátralévő rövid időben néhány edzésen igyekeztek csiszolgatni játékukat. A szakmai stáb tagjai már kedden este, a Donar Groningen elleni találkozó után elkezdték a felkészülést a Pécs elleni meccsre és a munka másnap, utazás közben sem állt meg.

Leendő ellenfelünk mindhárom idei bajnokiját kielemeztük, a játékosokat egyenként is. Ez adja az alapot a felkészüléshez. – mondta Teo Csizmics, az Egis Körmend vezetőedzője. – A mi munkánk gyakorlatilag napi 24 órás elfoglaltságot jelent, próbálunk minden lehetőséget megragadni, ezért dolgoztunk még a buszozás közben is. Igyekszünk a lehető legalaposabban elősegíteni a csapat jó játékát, hogy újra nyerni tudjunk. Nem lesz könnyű, mert nagyon szervezett, egységes ellenfél látogat hozzánk. Nelson jó ritmust tud adni a játéknak, de nem csak irányítóként veszélyes, hanem a gyűrűre is. Budimir klasszikus alacsony-négyes posztú kosaras, aki életveszélyes, szív-lélek játékos. Nagyon nehéz védekezni ellene, mert rendkívül sokoldalú. A másik két légiósra is ügyelnünk kell, és mellettük lendületes magyarokat, tehetséges fiatalokat is be tudnak vetni. Bármelyik magyar csapatnak nehéz dolga van ellenük. Nálunk fontos lesz, hogy mennyire tudnak regenerálódni a játékosaink. Számomra ez még a nemzetközi kupamérkőzéseknél is fontosabb erőpróba lesz, mert ha fejlődni szeretnénk, akkor abba nem fér bele a hazai vereség. Tavaly sok meccset nyertünk idegenben, az idén viszont nem állt még úgy össze a csapat, mint akkor. Nem tudom pontosan, mire számíthatok, ha beindulnak a hazai bajnoki túrák. Ezért is készülünk ennyire alaposan a Pécs ellen. Nem engedhetünk meg egy hazai vereséget, már csak az önbizalmunk megőrzése miatt sem, győzni akarunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!