Sport

2014.09.17. 14:50

A hétvégén kezdődik az NB II-es női kézilabda-bajnokság

A hétvégén elrajtol az NB II-es női kézilabda-bajnokság. Az 11 csapatot felvonultató északnyugati csoportban négy Vas megyei együttes szerepel: a Bük, a Celldömölk, a Sárvár és a Körmend.

Tóth Gábor

A 2014/2015-ös szezonnak eredetileg 12 csapat futott volna neki, ám Veszprém megye bajnoka, az újonc Alsóörs az utolsó pillanatban visszalépett. Új csapat az NB I/B-ből tavaly kiesett VKLSE Győr, valamint a Veszprémi Egyetem gárdája. Tavaly a Haladás VSE második számú, fiatal, saját nevelésű játékosokat felvonultató csapata is ebben az osztályban szerepelt, ám a szombathelyiek az idén nem neveztek az NB II-be.

- A tavalyi ezüstérmes csapatunk gerince együtt maradt, csak minimális változás történt a keretünkben - fogalmazott Mátés István, a dr. Lupo-Büki TK edzője. - Binder Nikoletta és Pukler Petra hosszabb kihagyás, szülés után tért vissza közénk, Farkas Judit azonban anyai örömök elé néz, ezért az idén biztosan nem számíthatok a játékára a személyében egy kulcsembert veszítettünk el. Az utánpótlásból két fiatal, Csóka Eszter és Szabó Réka került fel a felnőtt csapat keretébe. Konkrét célokat nem fogalmaztunk meg, de mivel az elmúlt két szezonban egyránt másodikként zártunk, szeretném, ha idén is harcban lennénk a dobogóért. Szerintem a Mosonszolnok és a VKLSE Győr biztos ott lesz a mezőny elején, de a Veszprémi Egyetem és a Győri ETO III. is okozhat meglepetést.

- Jócskán beszámolhatok változásokról - árulta el a Csonka László, a Sárvárfürdő Kinizsi szakosztályvezetője. - Pupp Adél edző megbízatása májusban lejárt, ezért augusztus 15-én már a zalaegerszegi Kern Lajos irányításával vágtak neki a lányok a felkészülésnek. A keretünk is átalakult. Takács Anita kapus anyai örömök elé néz, Farkas Alexandra külföldön vállalt munkát, míg Szalai Marietta végleg felhagyott a játékkal. A vezetőség igyekezett pótolni a távozókat: Bánfi Nikolett a Haladás NBII-es csapatától érkezett, Kardos Nikolett kapus szintén új igazolás, míg Márkus Dalma a Haladás játékosaként, kettős igazolással szerepelhet nálunk. Kiss Nóra a Budapesti Vasastól kerülhet Sárvárra, és még egy rutinos, korábban szintén a Haladásban szereplő játékos átigazolására is sor kerülhet. A korábbiakhoz hasonlóan a középmezőnyt, a 4 8. helyet célozzuk meg.

Bük -Körmend női kézilabda-mérkőzés a néhány napja rendezett Fürdő Kupa felkészülési tornán (Fotó: Szendi Péter)

- Augusztus elejétől heti két edzéssel készültünk az új idényre - tudtuk meg Rozmán Gergőtől, a Celldömölki VSE-Vulkánfürdő trénerétől. - Két kulcsemberünk, Freyberger Ivett és Kovács Magdolna távozott tőlünk, továbbá Szomorkovits Adrienn és Füzfa Anett játékára sajnos sérülés miatt jóideig nem számíthatok. Érkezett Horváth Zita Tamásiból és Czető Kata az NB I/B-s Haladástól. Nagyon szűkös a játékoskeretünk, de megfelelően felkészültünk a szezonra. Kiegyensúlyozott és erős bajnokságra számítok, konkrét helyezés nincs a csapat elé kitűzve, igyekszünk a legjobbunkat nyújtani minden meccsen.

- A felnőtt keret alapjaiban megmaradt, két fiatal került fel a nagyok közé - fogalmazott Oláh Sándor, a Körmendi DMTE mestere. A junior keret viszont nagy változáson ment keresztül. A Szentgotthárddal történt megállapodás alapján ugyanis 12 középiskolás lány érkezett hozzánk. Van köztük négy olyan tehetséges játékos, akiket minél hamarabb szeretnénk beépíteni az NB II-es keretbe is. Augusztusban sajnos nem tudtuk elvégezni a tervezett munkát, mivel a városi sportcsarnokban átalakítási munkálatok zajlanak, ami érintette a Rendészeti SZKI csarnokát is. Ezért bitumenes pályákon, műfüvön és párszor Szentgotthárdon dolgoztunk. Erősen le vagyunk maradva a felkészüléssel. A felnőtt és junior csapattól is tisztes helytállást várok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!