Sport

2017.02.01. 11:41

A Vasasnál a Falco KC - Honlapunk élőképes tudósítást ad az idegenbeli meccsről

Szombathely - Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság 16. fordulójában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csütörtökön 18 órakor a kötelező győzelem reményében lép pályára a Vasas vendégeként. A mérkőzésről honlapunk élőképes tudósítást ad.

Tóth Gábor

A Vasas sereghajtóként fut neki a meccsnek, 3 győzelem, 12 vereség a mérlege. Óvatosságra int, hogy mindhárom győzelmét (MAFC, Szeged, Pécs) hazai pályán aratta. A tabellán 5. Falco (9/6) az előző körben a forduló meglepetését szolgáltatta azzal, hogy leiskolázta, 89-61-re gázolta el a listavezető Alba Fehérvárt. Ugyanakkor az otthon olykor parádés teljesítményre képes szombathelyi gárda idegenben valamiért gyengélkedik, távol az otthonától eddig csak egyszer, Sopronban diadalmaskodott. A felek októberben az Arena Savariában találkoztak, akkor a sárga-feketék 88-80 arányban jobbnak bizonyultak. A Vasas januárban a Szolnokról elküldött, az előző szezonban a Falcóban pattogtató Ryan Wright személyében egy minőségi centerrel erősítette meg a keretét - aki azóta meccsről meccsre szép mutatókkal rukkol elő. Mindenesetre a papírforma szombathelyi győzelmet ígért.

- Győzni utazunk Budapestre! - szögezte le Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere. - Papíron mi vagyunk a jobb csapat, de ezt a pályán bizonyítanunk is kell. Ugyanakkor tiszteljük a Vasast. Jól emlékszünk rá, hogy Szombathelyen sem adta olcsón a bőrét, nagyot kellett birkóznunk, csak a hajrában gyűrtük le. Most is arra számítok, hogy a bentmaradásrt küzdő ellenfelünk a végsőkig harcol majd. Vélhetően agresszív védekezéssel, kemény játékkal rukkol elő. Figyelnünk kell a légiósokra, mert ha hagyjuk, képesek megszórni magukat. Különösen Wrightot kell jól levédekeznünk palánk alatt. Szeretnénk átmenteni az Alba ellen mutatott játékunkat. Ha így lesz, akkor nem lehet probléma, győzni fogunk. Szoros a mezőny, minden egyes győzelem sokat számít, és különösen nagy az értéke egy idegenbeli sikernek. Az Alba után, a Szolnok előtt vagyunk, a Vasas elleni meccset egyszerűen nem bukhatjuk el. A csapatunk együtt van, az Alba elleni siker nagy lökést adott a társaságnak, bízom az újabb győzelemben. Medford a héten betegséggel bajlódott, vélhetően játszani fog, de koránt sincs tökéletes fizikai állapotban.

A Vasas-Falco mérkőzésről honlapunk élőképes tudósítást ad:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!