Sport

2017.05.21. 16:05

A Viktória FC tizenegyespárbajban legyőzte a Győri ETO együttesét

SZOMBATHELY Csakúgy, mint a bronzcsata első felvonásán, ezúttal is büntetőkkel győzte le a Viktória FC a Győri ETO-t. Csordás Csaba együttese így harmadik helyen végzett a női labdarúgó NB I-ben.

Pum András

Kellemetlen közjáték zavarta meg a mérkőzés kezdetét, a játékvezetői hármasnak ugyanis a bronzcsata harmadik felvonása előtt se híre, se hamva nem volt. Ám nem a bírók voltak a ludasak, elfelejtették értesíteni őket, hogy a Király Sportlétesítményben van jelenésük. Szerencsére a trió gyorsan kocsiba pattant, és fél órás csúszással ugyan, de szépszámú közönség előtt elkezdődött a találkozó.

A szombathelyiek frissen, nagy lendülettel vetették magukat a küzdelembe és hamar vezetést is szereztek. A 4. percben egy szabadrúgáshoz letett labda mögé Manhart állt és 25 méterről óriási gólt ragasztott a kapu közepébe (1-0). Vezetésük után is a szombathelyiek domináltak, uralták a játékot és sok helyzetet dolgoztak ki. Ám ezek közül egyet sem sikerült értékesíteniük. Szünet után sem változott a játék képe, a Viktória ment előre a második gólért, míg a Győr nem tudott kibontakozni. Aztán egy ártatlan szituációt követően a 63. percben Süle 15 méterről kiegyenlített (1-1).

Örömünnep Viktória-módra. A kör közepén a két büntetőt hárító válogatott kapus, Bíró Barbara Fotó: Szendi Péter

A vasiak nem roppantak össze, tovább rohamoztak a győztes találatért, de három nagy ziccert is elpuskáztak. Mivel több gól már nem született - csakúgy, mint az első szombathelyi találkozón -, következtek a büntetők.

A győriek első kísérletüket a léc fölé bombázták, a viktóriás Siklér viszont nem hibázott. A második Rába-parti büntetőt Bíró hárította - míg Tálosi betalált, 2-0 a Viktóriának. Aztán Kalmár nevéhez fűződött az első sikeres győri tizenegyes, de Manhart lába sem remegett meg. Mivel a következő vendég-büntetőt Bíró ismét hárította, a Viktória 3-1-re nyerte a büntetőpárbajt, és csakúgy, mint egy éve, bronzérmes lett.

A serleget és az érmeket Markó Edina szövetségi kapitány és Kiss Mária, az MLSZ kapusedzője adta át.

Csordás Csaba: - Jó iramú, változatos mérkőzést vívtunk. Csapatként küzdöttek a lányok - úgy érzem, hatalmas érték ez az együttes.

JEGYZŐKÖNYV

Viktória FC-Győri ETO FC 1-1 (1-0). Tizenegyesekkel: 3-1

Szombathely, Király Sportlétesítmény, 150 néző, NB I-es női labdarúgó bronzmérkőzés, 3. találkozó, vezette: Gaál.

Viktória FC: Bíró - Harsányi, Tálosi, Balogh, Kun - Csidei, Fördős, Manhart, Fábián (Nagy V., 57.) - Kiss Zs. (Siklér, 57.), Magyarics. Edző: Csordás Csaba.

Győri ETO: Szőke - Kovács L., Gődér, Fél P., Sárosi - Fleck, Süle, Fél A., Németh L. - Öreg, Dénes (Kalmár, 89.). Edző: Horváth István.

Gólszerzők: Manhart (4.), illetve Süle (63.).

Sárga lap: Manhart (33.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!