Sport

2017.06.09. 16:45

Asztalitenisz: A nyolcadik aranyára hajt a CVSE

CELLDÖMÖLK, SZIGETSZENTMIKLÓS Szombaton és vasárnap rendezik meg a 2016/2017. évi asztalitenisz-bajnokság négyes döntőit. A Celldömölki VSE-Swietelsky férficsapata sorozatban nyolcadik bajnoki címéért száll harcba.

Horváth Erika

Többéves hagyomány már, hogy Final Four keretében döntenek az asztalitenisz-Extraliga alapszakaszának első négy helyezett csapatai az érmek sorsáról. A szigetszentmiklósi városi sportcsarnokban szombaton és vasárnap a nőknél a Szekszárd, a Postás, a Budapesti Erdért és a Budaörs, a férfiaknál a PTE-PEAC, a Celldömölki VSE-Swietelsky, a Szécsény, valamint a Szeged szállhat harcba a bajnoki címért.

A celldömölkiek az elmúlt években sorozatban hétszer szereztek aranyat. Ezúttal talán még nehezebb dolguk lesz, mint tavaly, amikor a finálét a lehető legminimálisabb különbséggel nyerték meg a Péccsel szemben. Hiszen most - nem alapszakasz-győztesként, hanem másodikként - nehezebb ellenfelet kapnak az elődöntőben. A Szécsénnyel kezdenek, amelytől ősszel hazai pályán kikaptak, igaz, idegenben nyertek 6-4-re. A pécsieket viszont ebben a szezonban még nem sikerült legyőzniük.

Klampár Tibor vezetőedző bízik csapatában Fotó: Unger Tamás

Jó hír, hogy ott tud lenni csapata szezonbéli utolsó fellépésein is Klampár Tibor, a CVSE vezetőedzője, aki egy hónappal ezelőtt csípőprotézis-műtéten esett át.

- Ha hordágyon kellene vinni, akkor is elmennék - mondta a kétszeres világbajnok. - Nagyon bízom abban, hogy az elődöntőbeli akadályt sikeresen vesszük, és ismét döntőt vívhatunk. Ahhoz, hogy újra aranyat szerezhessünk, mind a három játékosunknak, Fazekas Péternek, Lindner Ádámnak és Szita Mártonnak is a maximumhoz közel kell teljesítenük. Nagyon fontos volna párosgyőzelemmel kezdeni, hogy az ellenfélnek kelljen utánunk eredni, és egyik játékosunknak sem szabad győzelem nélkül maradnia. Úgy talán sikerülhetne.

A szigetszentmiklósi Final Four programja. Szombat, 10.00: PTE PEAC-Kalo Méh-Floratom Szeged AC Probart (férfi), Szekszárd AC-Budapesti Erdért SE (női). 15.00: Celldömölki VSE-Swietelsky-Szerva ASE Szécsény (férfi), 15.00 Budaörsi 2i SC-Postás SE (női). Vasárnap, 10.00: bronzmérkőzések. 15.00: döntők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!