Sport

2016.12.01. 20:30

Atléták gáláztak - Halász Bence az év junior versenyzője

Budapest - A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) évzáró és díjátadó gáláján jó pár szombathelyi versenyző és edző is kapott elismerést.

Horváth Erika

A MASZ gáláján köszöntötték az idei világversenyeken kiemelkedően szereplő atlétákat és edzőiket, valamint a hagyományoknak megfelelően átadták az Év legjobb atlétája és Év edzője díjakat is.

A Dobó SE legjobbjai. Balról: Németh Zsolt edző, Rába Dániel, Gyurátz Réka, Halász Bence, Varga Donát, Németh László edző. Mindannyiuk felkészülésében rengeteget segítő fizioterapeuta, Igaz Bálint (középen). A képről hiányzik Pars Krisztián, aki a fotózáskor még az M1-es autópálya fogságában volt Fotó: Dobó SE

A szombathelyi versenyzők közül a 2016-os év legeslegjobbjai közé a junior világbajnoki címet szerző Dobó SE-s kalapácsvető, Halász Bence került be, ő érdemelte ki a legjobb U20-as férfi atléta címet - edzőinek, Németh Zsoltnak és Németh Lászlónak is járt az elismerés. Utóbbinak egy nemzetközi is, átvehette az Európai Atlétikai Szövetség kitüntetését. Ugyanezt az edzői díjat öccse, Zsolt 2012-ben kapta meg. A Haladás VSE edzője, Lengyák György a legjobb U20-as atlétanő, a kaposvári hármas- és távolugró Bajnok Eszter egyik edzőjeként is elismerésben részesült.

A HVSE-ből Jagodics Dennis és Lengyák György vehetett részt a gálán Fotó: Haladás VSE

A gálán még további négy vasi atlétát és edzőiket jutalmazták idei nemzetközi sikereikért. A felnőtteknél a Rióban olimpiai hetedik helyezett Pars Krisztián kalapácsvetőt, az utánpótláskorúaknál pedig - szintén a Dobó SE-ből - további kalapácsvetőket. Halász Bence mellett a junior vb-negyedik Rába Dánielt, az ifjúsági Eb-hetedik Varga Donátot és a téli dobó Európa Kupa U23-as ezüstérmesét, Gyurátz Rékát is színpadra szólították. A Haladásból az ifi Eb-n ötödik fiú svédváltó tagját, Jagodics Dennist jutalmazták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!