Sport

2014.10.27. 17:15

Az Eb volt a tét a kick-box ob-n

Dorog - Remek eredményekkel tértek haza a két szombathelyi klub, a Metex05-Controll SE és az Agrobio Classic Kick-Box Club versenyzői a kick-light kick-box magyar bajnoki döntőről.

Tóth Gábor

Dorogon rendezték meg a kick-light magyar bajnokság döntőjét. az erőpróba komoly téttel bírt, hiszen kvalifikációs versenye volt a november 15-23-én Mariborban rendezendő WAKO Kick-box Európa-bajnokságnak.

A Metex05-Controll SE kick-box szakosztályából négy versenyző nevezett a döntőre: Bárdosi Sándor (-69 kg), Dosztál Dávid (-84 kg), Rimóczy Roland (-84 kg), Dancsó Zoltán (-94 kg).

A Metex05-Controll SE két ob-győztes versenyzője: Bárdosi Sándor (balról) és Dancsó Zoltán. Mindketten utazhatnak az Európa-bajnokságra.

Bárdosi Sándor akinek válogatottságában titkon bízott az egyesület vezetősége a junior korosztály után már a felnőttek között bontogatja a szárnyait. Az utánpótlás Eb-bronzérme után felnőtt magyar bajnoki címet szerzett Dorogon. Így kvalifikálta maág a szlovéniai Eb-re, A 84 kilósok között Dosztál Dávid nagy küzdelemben, taktikus versenyzéssel bejutott a fináléba, ahol egy szegedi versenyző ellen 2-1-es pontozással veszített, így ezüstérmet szerzett. Dancsó Zoltán ezúttal nem az ő szabályrendszerében, és egy súlycsoporttal feljebb tette próbára tudását, de könnyedén gyűjtötte be az aranyérmet. Természetesen Dancsó is ott lesz a kontinenstornán.

Az Agrobio Classic Kick-Box Club sportolója, az ob-n bronzérmet szerző Pődör Csaba, aki szintén ott lesz a kontinenstornán

Az Agrobio Classic Kick-Box Club két versenyzője is bronzéremmel tért haza az ob-döntőről. Pődör Csaba a +94 kilósok, Farkas Mihály pedig a 84 kilósok mezőnyében állhatott a dobogó harmadik fokára. Pődör Csaba is kvalifikálta magát az Eb-re: veterán +94 kg light-contact kategóriában.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!