Sport

2017.04.07. 17:19

Bazsó Bianka Eb-hetedik - Nem volt sima az útja

Split – Bazsó Bianka, a Haladás VSE 29 éves súlyemelője 209 (93, 116) kilogrammos egyéni csúccsal hetedik lett a horvátországi Európa-bajnokságon.

Horváth Erika

Nem volt sima az útja Bazsó Biankának a versenydobogóra a spliti Európa-bajnokságon. Történt, hogy eredetileg a 75 kilóba nevezték, de már itthon eldöntötték a szakvezetők, hogy jobb eséllyel indulhat az idén bevezetett új súlycsoportban, a 90-ben. A változtatásra a helyszínen, az úgynevezett verifikáción volt lehetőség, de hogy, hogysem csak a nevezési eredményt emeltették meg, a súlycsoportot elfelejtették módosítani. Így jó öt kilós fogyasztásra kellett készülne. Aztán - ahogy Márkus Erzsébet, a Haladás VSE vezetőedzője fogalmazott - a csodával határos módon mégis sikerült a 90 kilóba átsoroltatni a két magyar lányt. De – bár a televíziós közvetítéssel is járó A csoportban lett volna Bia  helye -  csak a „matinén”, a B-ben engedték indulni.

A zűrös ügy nem látszott meg a szombathelyi súlyemelő teljesítményén, új egyéni csúcsokkal megnyerte a B csoport  versenyét. Szakításban 86 kilón kezdett, 90-en folytatta, majd életében először a 93-at is teljesítette. Lökésben megvolt a 112, majd a 116 is, csak a 118 fogott ki rajta. Utóbbival is felállt, ám  már nem maradt ereje a kilökésre. De a 116 is egyéni csúcs, ahogyan a 209 kilós összteljesítmény is. Ez már biztos hetedik helyet jelentett. Mivel az A csoportban szereplő mind a hat versenyző többet emelt,  Bazsó Bianka (nevelőedzője Antalovits Ferenc, jelenlegi edzője Márkus Erzsébet) mind a két fogásnemben és összetettben is az Európa-bajnokság hetedik helyén zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!