Sport

2017.05.23. 15:35

Befejezték a szezont a vasi kézis lányok - Körmend odaért a dobogó harmadik fokára

KÖRMEND - Győzelemmel, fényesen csillogó bronzéremmel búcsúzott az NB II-es női kézilabda-bajnokság 2016/2017-es szezonjától a Körmendi DMTE.

Tóth Gábor

A bajnokság utolsó, 22. fordulójában már csak a Körmend lépett pályára a Vas megyei csapatok közül, a többik már korábban lejátszották a mérkőzésüket.

Körmendi DMTE-Tapolca VSE 35-25 (20-7)

Körmend, 50 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bazsó, Gilitsch.

Körmend: Balogh K. - Török 3, Adorján 8, Faragó 8/2, Szabó A. 3, Németh A. 3, Kikós 3/2. Csere: Anek (kapus), Cser, Bokor 2, Benedek 5, Szalai L., Horváth D. Edző: Oláh Sándor.

Az Oláh Sándor edzette körmendi lányok odaértek a dobogó harmadik fokára Fotó: Unger Tamás

A már biztosan harmadik helyezett fogadta a már biztosan utolsó, győzelem nélkül álló riválisát - a papírforma sima hazai sikert ígért. Így is történt, rövid ráhangolódás után a Körmend erődemonstrációt tartott, parádés kapusteljesítményt és kiváló védekezést felvonultatva nagyon korán eldöntötte a mérkőzés sorsát (23. perc: 14-2). A második félidőben még növelte is az előnyét a házigazda (38. perc: 27-12), de a végére - talán a nagy különbség miatt - csökkent a hazaiak koncentrációja, így közelebb férkőzött a Tapolca. Junior:27-26.

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 12 csapatot felvonultató észak-nyugati csoportjában a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia II. a 2., a Körmendi DMTE a 3., a Dr. Lupo-Büki TK a 4., a Sárvárfürdő Kinizsi a 10., a Celldömölki VSE a 11. helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!