Sport

2014.11.20. 12:21

Birkózás: Négy II. korcsoportos vasi állhatott dobogóra

Orosháza - A Haladás VSE birkózói négy érmet szereztek a II. korcsoportos diákolimpia országos döntőjében.

Horváth Erika

Gigamezőny – 264 11–12 éves birkózópalánta – lépett szőnyegre a II. korcsoportos diákolimpikonok szabadfogású országos döntőjében. A kisebb súlycsoportokban 30-nál is több indulót számláltak. A Haladás VSE öt versenyzője is éremért csatázhatott, négyen fel is állhattak a dobogóra. Az 58 kg-ban Nagy Bence, a sorkifaludi Gárdonyi iskola tanulója négy győzelemmel aranyérmet szerzett.

A négy érmes II. korcsoportos Haladás-birkózó. Balról: Gellén Milán, Németh Levente, Hujber Dániel, Nagy Bence. Fotó: Tímár Gergely

Szintén döntőbe jutott a 32 kilós Hujber Dávid (Nyitra), 33 fős mezőnyben öt győzelem után szenvedett vereséget, így ezüstérmes lett. Akárcsak a 69 kg-os Németh Levente (Oladi), akinek három győzelem és egy vereség volt a mérlege. Három győzelem és egy vereség után a bronzéremért kiírt csatát megnyerte Gellén Milán (Zrínyi) a 42 kilós súlycsoportban, a 63 kilós Tamás Béla (Oladi) viszont elveszítette – utóbbi az ötödik helyen zárt egy győzelemmel és két vereséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!