Sport

2014.09.13. 17:45

Böczögő Dorina arany-, Babos Ádám ezüstérmes a torna GP-versenyen

Szombathely - A nőknél a békéscsabai Böczögő Dorina, a férfiaknál a török Önder Ahmet szerezte meg az egyéni összetett aranyérmet a hatodik Swietelsky Magyar Grand Prix nemzetközi tornaversenyen.

Horváth Erika

 

Nem kellett megvárni a versenyt végét ahhoz, hogy kihirdethesse a női szövetségi kapitány, Draskóczy Imre a vb-csapatát. A szombathelyi Tóth Boglárka hátfájdalmai miatt visszalépett a versenytől. Így éppen heten maradtak – ennyien utazhatnak a világbajnokságra. Hatan a GP-n is bemutatták gyakorlataikat, illetve a békéscsabai Makra Noémi, aki sarokproblémája  miatt nem kockáztatott, kihagyta a világbajnoki főpróbát.

A nők mezőnye csupán 16 fős volt. Az összetett verseny dobogójára nem tudott külföldi tornász felférni. A  rutinos, két olimpián is járt békéscsabai Böczögő Dorina nyert a KSI-s Divéky Luca előtt. A bronzérmet pedig a Szombathelyi Sportiskola 22 esztendős válogatottja, Csillag Tünde vehette át. Aki  ott lehet a vasárnapi talajdöntőben is. (További két szeren is a legjobb hat között végzett, de a szabályok szerint egy nemzetből csupán a két legjobb lehet finalista.)

- Jól éreztem magam, kisebb rontásaim azért voltak - mondta az első napi szerepléséről a szombathelyi tornásznő. - Elégedett vagyok, talajon sikerült a dupla szuplé, bejutottam fináléba. Remélem, vasárnap  még jobb lesz a gyakorlatom. A csapat is kezd formálódni, egyre egységesebb.

Bár a férfiak mezőnye jóval népesebb volt - csaknem 70 fős -, az első hat helyezett közé négy magyar is befért. A nemrégiben az országos bajnokságon  összetett aranyat nyerő Babos Ádám is - két török tornász, Önder Ahmet és Arican Ferhat között az ezüstérmet szerezte meg.

- Mivel már biztos vb-csapattagnak tudhattam magam, nem izgultam, magabiztosan versenyeztem, és borzasztóan élveztem is a tornát - mondta Babos, aki vasárnap korláton is harcba szállhat az érmekért.

Kovács István szövetségi kapitány a GP szombati versenynapja után kihirdette a vb-csapatot.  Öt tornász – Berki Krisztián, Hidvégi Vid, Tálas Bence, Vlacsil Attila, Babos Ádám – már eddig is ismert volt. A kínai vb-re rajtuk kívül Dudás Norbert és Vecsernyés Dávid is utazhat.

Női. Összetett: 1. Böczögő Dorina  52,635 pont, 2. Divéky Luca  51,902, 3. Csillag Tünde  51,035, 4. Barbora Mokosova (szlovák) 49,867, 5. Al-Salty Dália 45,034, 6. Sütő Ágnes (izlandi) 43,834.

Férfi: Összetett: 1. Önder Ahmet (török) 82,1, 2. Babos Ádám 81,9, 3. Arican Ferhat (török) 81,5, 4. Tálas  Bence 81,1, 5. Selmeczi Bánk 79,8, 6. Vecsernyés Dávid 79,6.

Vasárnap is 15 órakor kezdődik a mintegy három órás program az Arena Savariában. A  nők négy  és a férfiak hat szerén rendezik meg a hatos döntőket. Főleg utóbbiak versenye ígérkezik nagyon színvonalasnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!