Sport

2017.07.31. 19:16

A Falcónál betelt a légióskontingens - Boriszov az ötödik

SZOMBATHELY - Milos Boriszov lesz a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely ötödik légiósa a 2017/2018-as szezonban - jelentette be a kosárklub.

Horváth Erika

- Betelt a légiós kontingensünk - jelezte lapunknak Gráczer György, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely ügyvezető elnöke.

A sárga-feketék szerződtették az előző két szezont Szolnokon töltő Milos Boriszovot - egyéves kontraktust kötöttek a 31 éves volt montenegrói válogatott játékossal. Ő a szombathelyiek ötödik külföldi játékosa; Darrin Govens, Ivan Zigeranovic és Aleksandar Pustahvar hosz-szabbított az előző szezonban ezüstérmes csapattal, s korábban csatlakozott a ZTE-ből Julian Norfleet.

Ivan Zigeranovic (balról) és Milos Borisov az előttünk álló idényben egy csapatban – a Falcóban – játszik majd Fotó: Unger Tamás

A 201 centis, 93 kilós Boriszov a szerbiai Vrsacnál kezdte pályafutását, 2011-ben igazolt az olasz Banca Tercashoz, majd ismét Szerbia, a Radnicki és a Vojvodina következett. 2014-ben került Magyarországra, a Sopron csapatába, ahol másfél szezont játszott. A 2014/2015-ös szezonban 41 meccsen lépett pályára, 18,1 volt a pont-, 6,7 a lepattanó-, 1,3 a gólpasszátlaga. Az elmúlt két idényben a Szolnoki Olaj légiósa volt amellyel bajnokságot nyert, de játszott a Bajnokok Ligájában és az Európa Kupában is.

- Boriszovnak több ajánlata volt itthonról és külföldről is, de közülük csak a mi csapatunk indulhat nemzetközi kupában. Ezért választott minket - mondta Gráczer György. - A szolnokiaknak az utóbbi időben nem úgy ment, mint régebben, Milosnak sem. Remélem, mi majd a soproni formájában láthatjuk - hiszen annak a csapatnak ő volt a legjobbja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!