Sport

2016.10.23. 17:55

Bravúrgyőzelmet aratott az AVUS

Budapest - Az ob I/B-s vízilabda-bajnokság ötödik fordulójában a szombathelyi Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) óriási meglepetésre három góllal legyőzte a B csoportot hibátlanul vezető Neptun VSC-t.

Pum András

Neptun VSC-AVUS 6-9 (1-0, 1-2, 4-2, 0-5). Budapest Komjádi Uszoda, 100 néző, ob I/B-s vízilabda-mérkőzés, 5. forduló, vezette: Bereczki, Pintér.

AVUS: Horváth A. - Cvetic 2, Hajmási 2, Takács 2, Juhász M. 1, Kutasi, Kurucz 1. Csere: Ekler B. 1, Doma, Úr, Sági, Polcsik, Karácsonyi. Edző: Matajsz Márk.

Takács Kristóf jól játszott, két gólt dobott a Neptunnak
Fotó: Unger Tamás

Már a mérkőzés elején is jól játszottak az aligátorok, ám három emberelőnyös lehetőséget kihagytak. Ettől függetlenül a védekezésük a az első pillanattól kezdve remekül működött, ám ekkor még kimaradtak a helyzetek. Volt tartása a vasi csapatnak, hiszen 0-2-nél és 4-6-nál sem adta fel. Aztán az utolsó negyedben a támadójátékuk is jelentősen feljavult, fizikai fölényüket is érvényesítve, nagy tempót diktálva 5-0-ra nyerték az utolsó etapot.

Higgadtan vízilabdázva nagyon jó csapat ellen értek el bravúrt. Kilenc emberhátrányos szituációból nyolcat kivédekeztek, hat gólon tartották azt a Neptunt, amely eddig tíz találat fölé jutott. A szombathelyiek igazi csapatként vízilabdázva nyertek. Az AVUS eddigi legjobb teljesítményét nyújtva nagy skalpot tűzött az övére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!